L’aigua: la màgia de l’aquarel·la

L’aigua: la màgia de l’aquarel·la

L’activitat dels Amics de La Casa Màgica continua aquest dissabte 13 d’abril amb una conferència-col·loqui relacionada amb el món de l’art.

Després de la presentació del llibre de l’il·lusionista Xevi, Josep Lluís Colom Querol, aquarel·lista, enginyer industrial i MBA, explicarà els trets bàsics de l’aquarel·la. Una tècnica que necessita la màgia de l’aigua per donar-li el seu toc peculiar. La conferència es centrarà en explicar la tècnica pictòrica de l’aquarel.la així com les bases conceptuals de la pintura figurativa, principalment les més relacionades amb l’aquarel·la. Per aconseguir-ho, el ponent partirà de la història de l’aquarel·la i seguirà descobrint quins són els principals materials i conceptes bàsics com la composició, la gestió de la llum i de les formes, nocions de perspectiva i profunditat i la gestió del color, un dels conceptes bàsics de qualsevol temàtica de la pintura. Seguidament aportarà les principals referències internacionals després d’explicar els passos que calen realitzar per pintar una aquarel·la. La conferència s’acabarà amb una mostra d’obres del mateix Josep Lluís Colom amb el corresponent anàlisi.

Josep Lluís Colom es va endinsar en el món dels pinzells als anys 70 a través de l’oli pintant, principalment, paisatges de la seva comarca. Tot i que ha rebut diversos cursos considera que la seva formació ha estat autodidàctica. Després d’un impàs de temps, actualment, Josep Lluís Colom està treballant amb la tècnica de l’aquarel·la per crear una pintura figurativa. Ho aconsegueix captant la llum i l’atmosfera de l’ambient amb una paleta de color equilibrada. Les seves obres realitzades tant a l’estudi com a l’aire lliure sempre són treballades amb paper de cotó i pigment de qualitat professional.

En el transcurs de la seva carrera artística ha participat en concursos de pintura ràpida, en diverses mostres de pintura i exposicions on ha mostrat obres de diferents temàtiques com marines, paisatge urbà, natura, figura humana, etc. L’any passat Josep Lluís Colom va ser premiat a la “Fira de l’Oli i la Pedra”, de Vinaixa i a la Fira del Trepat, de Barberà de la Conca.   La conferència, L’aigua: la màgia de l’aquarel·la tindrà lloc a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro a partir de les 7 de la tarda. L’acte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, “la Caixa”, els Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Casa Màgica –col·lecció Xevi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.