Santa Cristina viu la 24ª nit d’il·lusió gràcies a en Xevi

Santa Cristina viu la 24ª nit d’il·lusió gràcies a en Xevi

La nit del dissabte 12 d’agost el teatre Espai Ridaura de Santa Cristina es va omplir per gaudir de la 24ª Nit d’il·lusió. Un festival internacional de màgia únic a la costa catalana durant l’estiu. Per això, cada any, Santa Cristina és una cita esperada per a moltes famílies.

L’espectacle, que va tenir una durada de 2 hores, sense pausa, va estar organitzat, dirigit i presentat per l’il·lusionista Xevi a partir de Mans Màgiques del Món. El Fill Predilecte de Santa Cristina, i a punt de complir 80 anys, en la seva llarga i dilatada trajectòria artística ha presentat, en diferents països del món, 92 gales màgiques, 80 de les quals les ha organitzat ell mateix. A Santa Cristina n’ha organitzat 34 comptant els “Vivim la màgia” i les Nit d’il·lusió.

Riversson, director i productor d’espectacles de màgia, va tenir el goig d’encetar la 24ª Nit d’il·lusió amb un número seu. A través del teatre i de la màgia va representar una escena pròpia d’un mag en el seu camerino minuts abans d’entrar a escenari. Seguidament, vingut des de Bèlgica, Ra’Fou, el veterà mag belga, o millor dit, el “músic de Bèlgica” va representar el seu número on el protagonista va ser un barret capaç d’acompanyar, amb bon humor, a tot tipus de música. La gran nit de gala va seguir amb una gran promesa emergent de la màgia a Catalunya. Laia o Maga Game, amb només 20 anys, va mostrar un espectacle de màgia d’escenari i de prop a partir de les màscares que ens posem al llarg del dia. Un número d’intriga i d’humor mentre feia levitar una bola sobre un mocador i jugava a canviar-se de màscara. I seguint amb l’humor, l’altre aliat de la màgia i de la Nit d’il·lusió, va ser Elastic. Guanyador del Got Talent d’Or a Estats Units i Alemanya, va mostrar dos números de màgia còmica.

A diferència de les edicions passades, aquest any les grans il·lusions van aparèixer i desaparèixer, per art de màgia, a la part central de la gala. Aquesta ocasió, les grans il·lusions, representades fugint de l’estil clàssic que estem acostumats a veure, van venir de la mà de Dala Illusions. Dos joves, un noi i una noia, que ja compten amb el Premi Nacional de França i el Premi FISM d’Europa. Per uns minuts, la màgia es va interrompre i ho va fer per donar pas a Francoise Rochais, una malabarista excepcional, premiada en els festivals més importants del món en el camp del circ i guanyadora de cinc Records Guinness. Acompanyada a l’escenari de l’Elastic, va demostrar amb paraigües, etc. el que diu Xevi: “ella no fa màgia, però és màgica”. Gerald Le Guilloux, guanyador a França del Premi “Circo Quimera” va cloure la 24ª Nit d’il·lusió amb un número clàssic, elegant i que va deixar bocabadat al públic com feia aparèixer del foc i fins i tot del no-res coloms amb gàbia inclosa i dos preciosos gossos. L’il·lusionista Xevi va presentar a tots els artistes convidats recuperant alguns dels números que no havia fet durant les últimes dècades.

Un any més, la gran festa va continuar al hall de l’auditori amb una sessió fotogràfica entre el públic i els artistes. Un retrat per immortalitzar la Nit d’il·lusió. Un festival internacional que tan sols compta amb el suport de l’Ajuntament de Santa Cristina i la col·laboració de La Casa Màgica. Aquestes Nits d’il·lusió no són només un espectacle d’una nit d’estiu sinó que també són una trobada entre mags d’arreu del món que gaudeixen veient els números en directe dels seus companys de cartell, visiten el Gran Museu de la Màgia i fan estada a Santa Cristina d’Aro. Per molts més anys màgics!!!

Glòria Jara i Albertí

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.