El blues, el jazz, el pop i la cançó d’autor omplen els escenaris de Sant Feliu de Guíxols.

El blues, el jazz, el pop i la cançó d’autor omplen els escenaris de Sant Feliu de Guíxols.

El Guíxols Arena acull a dos llegendes de la música internacional. L’Espai Port inicia la programació de concerts a primera línea de mar.

Ben Harper, Pat Metheny, Ramon Mirabet i Mishima són els noms propis d’aquest intens cap de setmana a Porta Ferrada.

BEN HARPER & THE INNOCENT CRIMINALS
Guíxols Arena (Z. E. Vilartagues)
Divendres, 21 de juliol a les 22:00 h

“It was like I was moving forward and venturing into places I had never been before. Taking everything I’ve learned from every other record and kind of setting fire to it all and starting over” diu Ben Harper sobre el seu nou àlbum Bloodline Maintenance.

El resultat és una obra sense por i immensament profunda inspirada en gran part per la influència persistent d’un pare carismàtic i per la pèrdua del seu baixista i amic Juan Nelsona. Harper va compondre inicialment gran part de l’àlbum al baix: “It made me feel closer to him and eventually led to writing songs.”

PAT METHENY
Side-Eye
Guíxols Arena (Z. E. Vilartagues)
Dissabte, 22 de juliol a les 22:00 h

Pat Metheny va irrompre en l’escena internacional de jazz al 1974. Al llarg dels seus tres anys de treball al costat del gran músic del vibràfon Gary Burton, va començar a desenvolupar el que es convertiria en el seu segell: un estil en el qual barreja un moviment de les articulacions ampli i flexible, habitualment reservat pels que toquen la trompeta, amb una avançada sensibilitat rítmica i harmònica. Una manera de tocar i improvisar que era moderna en la seva concepció, però arrelada profundament en la tradició jazzística de la melodia, el swing i el blues.

Amb el llançament del seu primer àlbum Bright Size Life (1975) va reinventar el tradicional so de la “guitarra de jazz” per a tota una nova generació d’intèrprets . Al llarg de la seva carrera, Pat Metheny ha continuat redefinint el gènere mitjançant la utilització de noves tecnologies i treballant constantment per a evolucionar el potencial d’improvisació i so del seu instrument. La versatilitat de Metheny no té a penes comparació.

Al llarg dels anys ha tocat amb artistes tan diversos com Steve Reich de Ornette Coleman, Herbie Hancock, Jim Hall, Milton Nascimento i David Bowie. Metheny, que porta 20 anys escrivint música amb el tecladista Lyle Mays en una associació que ha estat comparada per crítics i escoltes amb la de Lennon / McCartney i Ellington / Strayhorn, posseeix un cos de treball que inclou composicions per a guitarra sola, assemblis petits, instruments elèctrics i acústics, grans orquestres, i peces de ballet, en escenaris que van des del jazz modern de rock a la clàssica.

RAMON MIRABET
Espai Port
Dissabte, 22 de juliol a les 21:00 h

Després de dos anys de silenci, l’artista torna més fort que mai a 2022 amb el que serà possiblement el seu disc més personal, madur i introspectiu Free, sense abandonar els sons oberts de gran festival a què ens tenia acostumats després dels seus treballs Home Is Where The Heart Is, publicat el 2016 i Begin Again, del 2019, tots dos sota el segell Warner Music Spain.

El nou disc ha estat composat durant dos anys i després d’experiències de recerca personal com el confinament i la Gira del Mar 2021, una aventura musical en un veler centenari per la costa mediterrània i balear.

El 2023 traurà un nou disc que inclou els seus millors hits, llançarà un documental de la Gira del mar i celebrarà als escenaris els 10 anys de credibilitat i bona música en una gira especial que posarà fi a la seva primera etapa de cançons de tall internacional.

MISHIMA
L’aigua clara
Espai Port
Diumenge, 23 de juliol a les 21:00 h

Després d’acomiadar l’any amb dos sold-outs al seu clàssic santuari, la sala Apolo de Barcelona, Mishima inicien pletòrics el 2023. Amb extensions a Girona, Lleida, Tarragona i València, la banda barcelonina no només va consolidar al conjunt del país el seu tradicional Concert de Nadal sinó que, una vegada més, ha demostrat el seu compromís amb el circuit de sales. Un compromís que ra  quen aquest 2023 presentant el seu nou àlbum, L’aigua clara (TRIS, 2022) allà on es couen directes com el seu: un cúmul de sensacions a mig camí entre la comunió i la catarsi.

Tota la programació i més informació a www.portaferrada.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.