Tornen la literatura i la poesia als aparadors de Santa Cristina d’Aro

Tornen la literatura i la poesia als aparadors de Santa Cristina d’Aro

Per tercer any consecutiu, Santa Cristina d’Aro es converteix en un gran expositor a l’aire lliure de literatura en català on, tot passejant, es pot gaudir d’espurnes poètiques de Sopa de Cabra, Miquel Martí i Pol, Josep Carner, Joana Raspall, Salvador Espriu o Maria Mercè Marçal, entre d’altres. Literatura que queda atrapada involuntàriament en la mirada de les persones vianants, convidant-les a somriure, reflexionar i, en definitiva, a gaudir de la vida i de la cultura.

L’acte inaugural de la ‘Literatura als aparadors’ es va celebrar divendres passat, 14 d’abril, amb una ruta poètica dinamitzada per l’actriu Swellen, acompanyada per l’harmoniosa música del guitarrista Emilio Suárez. Durant el recorregut, es va fer parada a una tretzena de comerços participants a la campanya, davant dels quals diverses persones van llegir els poemes escrits als seus aparadors. A la caminada poètica hi van participar una trentena de persones.

Aquesta iniciativa, organitzada conjuntament per l’Àrea d’Ensenyament i la Biblioteca Municipal, té una durada d’un mes, del 15 d’abril al 15 de maig de 2023, i s’impulsa en el marc de la  Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines, de la qual l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro en forma part.  

‘Literatura als aparadors’ vol afavorir que els espais expositius de les botigues de la població esdevinguin elements de difusió cultural, alhora que busca promoure la literatura i la poesia catalana, apropant-la a un acte quotidià tan senzill i habitual com és passejar i anar de compres. 

Paral·lelament, l’alumnat de 6è curs de l’Escola Pedralta també participa en la campanya, escrivint textos de la seva pròpia creació i/o elecció als vidres d’alguns departaments municipals i de les instal·lacions del consistori com el Pavelló d’Esports, l’Espai Ridaura, el Punt d’Igualtat o la Zona Jove.

Aquesta Primavera, Santa Cristina d’Aro i els seus comerços respiren cultura!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.