La màgia de guardar secrets (criptografia)

La màgia de guardar secrets (criptografia)

A qui de petit no li han explicat un secret? I qui no n’ha explicat? El proper dissabte 22 d’abril els Amics de La Casa Màgica parlaran de secrets.

La conferència-col·loqui “La màgia de guardar secrets” no es basarà en els secrets que es donen en un pati d’escola sinó que s’explicarà què és la criptografia. La conferència estarà conduïda pel Dr. Joan-Vicenç Gómez Urgellés, Matemàtic, Doctor en Ciències de l’Educació i Professor Titular de la Universitat Politècnica de Catalunya. Parlarà de com convertir informació des de la seva forma original cap a un codi incomprensible, de manera que sigui incomprensible pels que no coneguin aquesta tècnica.

Quina relació hi ha entre el DNI, Julius César i els nombres primers ? I entre el compositor Beethoven i el codi Morse? Són algunes de les preguntes que introduiran la conferència.

Tot seguit es continuarà explicant els diferents sistemes i codis de xifrar i desxifrar missatges secrets, des dels temps dels egipcis i dels romans fins a la màquina Enigma de la Segona Guerra Mundial. La conferència acabarà explicant els sofisticats sistemes actuals basats en l’anomenat sistema RSA.

La conferència-col·loqui “La màgia de guardar secrets (criptografia)” tindrà lloc, a les 7 de la tarda, a la Sala d’Exposicions de “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro. Es realitzarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, “la Caixa”, els Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Casa Màgica – col·lecció Xevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.