La màgia de l’origami

La màgia de l’origami

L’origami és l’art de plegar qualsevol full de paper i crear figures ben diverses, és a dir, la papiroflèxia. Hi ha figures senzilles d’aconseguir com l’avió, el vaixell,… però hi ha gent que n’és un artista i crea verdaderes obres d’art.

Joan Esparraguera Vidal n’és un d’artista. El proper dissabte 25 de febrer ens ho demostrarà a Santa Cristina. Sota el títol “La màgia de l’origami”, Joan Esparraguera explicarà la història d’aquest art, la natura, la ciència i l’oci en l’origami. I abans de donar pas al col·loqui, el públic podrà participar en un taller d’origami. La conferència també es complementarà amb una mostra de figures que ha creat el conferenciant.

Joan Esparraguera va néixer el 1959 a Sarrià de Ter. Va fer estudis d’enginyeria però la necessitat que tenia de rebre nous coneixements, el va portar a especialitzar-se en diferents àmbits laborals i materials. Amb el seu pare va participar en la restauració del patrimoni eclesiàstic com obra en ferro a la Catedral de Girona, la Catedral de Castelló de la Plana, Les Escaldes, Campllong, monestir de Banyoles… i diferents col·laboracions amb artistes de la talla d’Emilia Xargay, Leo Alejo,etc.

Però malauradament al mes de maig de 2018 va patir un Ictus isquèmic que el va deixar amb una incapacitat severa a la part dreta del cos. A partir d’aquesta malaltia i com a rehabilitació, va néixer el seu interès per l’origami i a ser artista de VidalFont. Un estudi/taller que es dedica a crear peces d’origami per decoració, packaging, interiorisme…i a la realització de tallers per a totes edats i col·lectius. També en l’àmbit de la divulgació realitza xerrades i ha fet exposicions als Amics de Museu d’Art, Bridges Mathematical Conference,…

La conferència “La màgia de l’origami” començarà a les 7 de la tarda a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro. Té la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, “la Caixa”, els Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Casa Màgica –col·lecció Xevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.