L’il·lusionista xevi, el cineasta llorca i el compositor djaweladi reben el premi xavier cugat

L’il·lusionista xevi, el cineasta llorca i el compositor djaweladi reben el premi xavier cugat

Cada any, el dia 1 de gener la Fundació Festival de Cinema de Girona concedeix el Premi Xavier Cugat per commemorar la data del naixement d’aquest músic gironí que va triomfar a Hollywood. Aquest any, els premis Xavier Cugat 35 Festival de Cinema de Girona es van atorgar a l’il·lusionista Xevi de Santa Cristina d’Aro, al cineasta Isidor Llorca de Lloret de Mar i a l’iranià Ramin Djawadi, autor de la sintonia de la pel·lícula “Joc de trons”. Tots tres van rebre el premi en reconeixement al talent i a la creativitat.

El Director del Festival del Cinema, Lluís Valentí, que va ser el manager de Xavier Cugat, Joan Planas, promotor artístic, i Sílvia Paneque, Diputada al Parlament de Catalunya i regidora de l’Ajuntament de Girona, van lliurar els premis al Saló de l’hotel Carlemany de Girona, en un acte privat i a la vegada marcat per la solidaritat vers les dones iranianes.

L’il·lusionista Xevi, conegut i premiat internacionalment en el transcurs dels seus 65 anys de carrera professional, ha creat molts projectes, entre altres cal destacar el Gran Museu de la Màgia. Però el premi de la Fundació Festival de Cinema de Girona li va reconèixer la seva empremta al cinema. Com a il·lusionista Xevi va participar a les pel·lícules “Diabla” (1978) i “Made in China” (1981); i com a actor a les pel·lícules “El lío de papà” (1985), “Más allà de la Muerte” (1986), “El Gran Serafín” (1987) i “La Diputada” (1988). També va participar en el rodatge “La Loca Patrulla de Verano” (1985) i a “Fassmann” (2011).

  Isidor Llorca va ser guardonat per haver dedicat tota la seva vida al cinema d’entreteniment i a la comunicació. Es va iniciar al món del cinema a través de la pel·lícula de Josep Maria Forn “La piel quemada”. Va seguir treballant com a fotògraf, en el món de la publicitat al cinema i com a productor de TV3. També ha gestionat sales de cinema a Pineda de Mar, Platja d’Aro i Lloret de Mar. Actualment restaura pel·lícules i fotografies antigues per la Filmoteca Nacional d’Espanya, per la de Cuba i la d’Andorra; pel Museu del cinema de Girona, l’Arxiu d’Imatges de l’ajuntament de Girona i pel Festival de cinema de Girona.

Ramin Djawadi, que li va recollir el trofeu l’actor iranià Abbas Ghazali, és productor i compositor iranià-alemany de música orquestral per a cinema i televisió. És conegut per haver estat nominat als Grammy per la banda sonora de la pel·lícula “Iron Man” i, també, per compondre la banda sonora de la sèrie “Joc de Trons”. Va ser guardonat per la seva trajectòria i reconeixement de les seves obres i per la seva sensibilitat a la llibertat de la dona i al poble iranià que, a dia d’avui, està patint una revolució a causa de la mort de Mahsa Amini després de ser detinguda per la policia de la moral iraniana.

Glòria Jara i Albertí

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.