El passat, en 3D

El passat, en 3D

Segons Informa El Punt Avui L’editorial Efadós ha editat Costa Brava, història en relleu, un recull de 160 imatges que il·lustren la vida dels municipis del litoral de la Selva i l’Empordà durant les primeres dècades del segle XX. El fet curiós és que a l’obra, que es presentarà dissabte que ve a Sant Feliu de Guíxols, s’hi han reproduït fotografies estereoscòpiques (anàglifs), amb un seguit de correccions visuals i cromàtiques perquè, a través d’unes ulleres bicolors, facin la sensació de tenir tres dimensions.

Els textos de l’obra han anat a càrrec de Maria Àngels Suquet, Marc Auladell i Josep Auladell, responsables de l’arxiu municipal de Sant Feliu, que també es van encarregar de la tria de les imatges, fetes per autors no professionals en diversos indrets de la Costa Brava. Suquet va remarcar que permeten “aprofundir en l’aspecte més humà” d’un territori encara tancat al turisme i bolcat en la pesca i les feines agrícoles. La regidora Pilar Giró va augurar que l’obra, amb un alt percentatge d’imatges guixolenques, contribuirà a promocionar el municipi i va dir que “evoca uns records que, en tres dimensions, són més vius i tangibles”.

Presentació, el 3-D

La presentació de l’obra, prologada per la baronessa Carmen Thyssen, es farà dissabte vinent, 3 de desembre, a Sant Feliu, una data que juga amb l’abreviació de les tres dimensions. A banda d’assistir a la projecció d’algunes instantànies, els assistents també en podran contemplar d’altres, impreses en gran format, amb les ulleres necessàries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.