La màgia del grafè

La màgia del grafè

Dissabte 26 de novembre Joaquim Torra i Terrades, Enginyer Químic i professor jubilat de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, explicarà la màgia que té el grafè.

El grafè és un material format per una capa de carboni d’un sol àtom de gruix. Tot i que es va descobrir fa gairebé un segle, no s’ha sabut treure’n profit fins fa relativament pocs anys. És un material que té una alta conductivitat tèrmica i elèctrica, una alta elasticitat i duresa, resistència, és molt lleuger,… Joaquim Torra explicarà la història d’aquest material, les propietats fisicoquímiques i les aplicacions actuals i futures que tindrà en la detecció de gasos, en la fabricació de transistors i circuits integrats en miniatura, en la realització de bateries de llarga durada, en les pantalles tàctils enrotllables i impermeables, en les comunicacions radioelèctriques per a dispositius micro/nano mètrics,…

La conferència-col·loqui “La màgia del grafè”, organitzada per a l’associació Amics de La Casa Màgica, donarà a conèixer un material que tindrà molt de futur. Tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro. L’acte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, “la Caixa”, els Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Casa Màgica –col·lecció Xevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.