Ni por, ni crisi dels 60

Ni por, ni crisi dels 60

L’estiu passat, el Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols va ser un dels pocs festivals d’estiu catalans que van poder organitzar una edició relativament normal, i fins i tot va aconseguir un rècord històric d’ocupació –òbviament, no de venda d’entrades, pels aforaments reduïts– amb un 95% d’entrades venudes de les 15.000 disponibles. Amb tota l’experiència adquirida durant el difícil estiu del 2020, el festival organitzat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la promotora The Project afronta ara la seva 59a edició sense por i amb uns ànims renovats per estar pensant ja en les celebracions de la 60a, un número rodó que visualitza més que mai la longevitat amb bona salut del degà dels festivals catalans. “L’any passat, el més fàcil hauria estat suspendre el festival, però ens agraden els reptes”, va dir l’alcalde, Carles Motas, en la presentació de l’avançament de programació: una trentena de propostes musicals del mig centenar d’espectacles que està previst que es puguin veure a Sant Feliu, des del segon cap de setmana de juliol –quan tindrà lloc un minifestival d’humor, ja desvinculat del Singlot de Buenafuente– fins, com a mínim, el 20 d’agost. Com ja és tradició, ahir al monestir l’alcalde i el regidor del festival, Josep Saballs, van intervenir al costat del director i el director artístic de Porta Ferrada, Iñaki Martí i Albert Mallol, respectivament, i representants del Departament i el Ministeri de Cultura i de la Diputació de Girona, com a institucions que donen suport al festival.

De la part de programació del 2020 que no es va poder tirar endavant l’estiu passat, aquest any es recuperen els concerts de Ben Harper & The Innocent Criminals, Kool and the Gang, Dàmaris Gelabert, Bad Gyal i La Locomotora Negra, en plena gira de comiat després de 50 anys en actiu. Ahir, algú va preguntar com s’ho faran els grups internacionals per sortir de gira en un escenari mundial de fronteres poc permeables. Sense especificar gaire, li van contestar que els grups s’havien compromès a arribar a Sant Feliu, vacunats i amb els papers en regla. També el cas dels argentins God Save The Queen, amb el seu fidel homenatge a Freddie Mercury i companyia. Jamie Cullum i Simple Minds, inicialment ajornats del 2020 a aquest any, passen ja al 2022.

La resta de la programació del Guíxols Arena es completa amb pop català i espanyol, en una àmplia gamma estilística per a públics molt variats. Amb mitja dotzena de concerts ja anunciats en les últimes setmanes –Xoel López i Iván Ferreiro, Sergio Dalma, Rosario, Rozalén, Maria Arnal i Marcel Bagés en concert doble amb Salazar, el duet de Bego Salazar (Las Migas) i el guixolenc Xavi Lloses–, han quedat com a novetats d’última hora el potent doble cartell format pels catalans Sidonie i els madrilenys Sidecars, India Martínez, Oques Grasses i el sevillà Beret. De moment, l’aforament del Guíxols Arena serà del 50% de la seva capacitat habitual, o sigui, 1.650 localitats.

En realitat, les grans novetats es troben, de moment, en altres punts de Sant Feliu, concretament dos espais oberts de petit format, al voltant del port, que Porta Ferrada estrena com a escenaris per a l’hora del vermut: les terrasses de Las Vegas i el Club Nàutic. En aquests dos escenaris tindrà lloc el cicle Concerts Delicatessen Veus de Dona. A Las Vegas, hi actuaran Joina (23 de juliol), Clara Gispert (30 de juliol), Maria Jaume (12 d’agost) i La Marta Rius (17 d’agost). Per l’escenari Nàutic passaran Núria Graham (23 de juliol), Renaldo & Clara (24 de juliol), Delfina Chebb (9 d’agost) i Anna Andreu (16 d’agost).

A més, a la plaça de l’Abadia hi haurà l’Espai Clàssic Km0, amb cinc concerts: l’homenatge de la violinista Olvido Lanza a Piazzolla, el 9 d’agost; el pianista Carles Font, el 10 d’agost; el grup Folkestral, el 18 d’agost; el quartet Northern Cellos, amb el seu Let’s rock, let’s pop, let’s dance, el 19 d’agost, i el Quartet Brossa, el 20 d’agost.

Ja estan a la venda les entrades dels concerts del Guíxols Arena i els de la plaça de l’Abadia –els de Delicatessen, la setmana vinent– i com és tradició entre demà i dilluns de Pasqua es poden adquirir amb un 20% de descompte a l’oficina de turisme de Sant Feliu i a Can Solés.

23 de juliol

Ben Harper & The Innocent Criminals

2 d’agost

Dàmaris Gelabert

5 d’agost

Xoel López / Iván Ferreiro (Noche Atlántica)

6 d’agost

Sergio Dalma

7 d’agost

Bad Gyal

8 d’agost

La Locomotora Negra

9 d’agost

Rozalén

10 d’agost

Sidonie / Sidecars

12 d’agost

La Oreja de Van Gogh

13 d’agost

Kool & The Gang

14 d’agost

God Save The Queen

16 d’agost

India Martínez

17 d’agost

Maria Arnal & Marcel Bagés / Salazar

18 d’agost

Rosario

19 d’agost

Oques Grasses

20 d’agost

Beret

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.