Preparació dels primers actes de la Capital de la Sardana 2021 a Sant Feliu de Guíxols

Preparació dels primers actes de la Capital de la Sardana 2021 a Sant Feliu de Guíxols

Es comencen a perfilar i organitzar els primers actes de la Capital de la Sardana a Sant Feliu de Guíxols, que es farà al 2021 després que al 2020 l’arribada de la pandèmia i el confinament foragités qualsevol intent de programació d’esdeveniments amb multituds. L’any passat, l’arribada de la Covid-19, junt amb les restriccions per les mesures sanitàries, lligades a nombroses cancel·lacions d’actes culturals, van provocar que hi hagués un ajornament fins al 2021.

S’està tancant ja el programa per aquest any, i si bé la pandèmia no ha marxat, sí que s’ha s’ha adquirit prou coneixement per organitzar activitats respectant les mesures sanitàries adients.
Els fonaments que impulsaven la capitalitat de la sardana es mantenen ferms, perquè la principal aportació i objectiu no era la celebració massiva d’activitats sinó l’acostament de la sardana als joves, la implicació i programes amb escoles, i una reivindicació sardanista en clau local, on Sant Feliu de Guíxols excel.leix amb compositors d’excepció com Juli Garreta, entre molts altres. 

Respectant aquesta filosofia, es perfilen ja els primers actes públics. El primer serà l’1 de maig, al Teatre Narcís Masferrer, per celebrar la proclamació de la Capital de la Sardana. Es farà, com és lògic, amb tota la rigorositat de les mesures anti-Covid19, però alhora, amb la màxima solemnitat. De moment no es poden desvetllar massa detalls d’aquesta celebració perquè s’està començant a perfilar inicialment, si bé es coneix que servirà per recordar la capital anterior (Perpinyà), fer una mirada a la propera (Balaguer), presentar tot el programa d’actes i gaudir d’un concert on no només se sentirà música de cobla, sinó que s’hi podrà sentir cant de mar, i algun tango. Lligat encara a aquest acte, es farà també la descoberta d’una peça artística que farà referència a la Capital de la Sardana 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.