Dues-centes persones a la presentació de ‘Culturejant’

Dues-centes persones a la presentació de ‘Culturejant’
La nova entitat cultural ha elaborat una programació de música, teatre i cinema fins a l’estiu

Ahir al vespre es va presentar, a l’hotel La Terrassa de Platja d’Aro, la nova associació cultural ‘Culturejant’ que vol ampliar l’oferta cultural a Castell-Platja d’Aro i esdevenir un referent a la Vall d’Aro o el Baix Empordà.

La presentació va tenir una gran acollida amb més de 200 persones i la presència de les autoritats locals.

L’obertura de l’acte va anar a càrrec de l’alcalde, Maurici Jiménez, que va donar pas a la intervenció de dues representants de l’associació, Gemma Guisado i Mercè Diago, que van explicar l’origen del projecte, com finançaran l’entitat i les primeres accions d’aquest 2020. L’actuació del duet musical “Two of Us” va arrodonir la vetllada.

L’entitat té presència a les xarxes socials com Facebook o Instagram per dinamitzar les seves accions. A més, disposen del correu de contacte aculturejant@gmail.com i es pot col·laborar econòmicament amb l’entitat amb una aportació anual de 20 euros.

Més oferta cultural

Des de l’associació remarquen que la nova entitat neix de la vocació d’obrir l’oferta cultural de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró a nous gèneres i el repte d’apropar la cultura a més gent.

El primer acte es farà el dissabte, 15 de febrer. “Venècia, el Carnaval i l’Òpera italiana” consistirà en un recorregut per la història de l’òpera italiana, i veneciana en particular, amb la intervenció del pianista Cláudio Suzin, la soprano Charo Tris i el tenor Jesús Piñeiro, que interpretaran algunes de les àries més conegudes de lírica italiana, acompanyats
del relat que de tot plegat en farà la Mercè Diago.

En el mes d’abril hi ha programada l’obra “Set maneres de ser Hamlet” de Josep Pere Peyró: una aproximació a la famosa obra shakespeariana en clau d’humor. Al llarg d’aquest any, també es representarà “El mal que no té nom” de Geòrgia Bonell, obra basada en textos de Mercè Rodoreda, i acompanyada per la ballarina de dansa contemporània Julie Drenau i el paisatge sonor de Dabú.

Finalment, es durà a terme un curs d’Introducció al cinema, impartit per Víctor Navarro. Durant cinc sessions s’explicarà l’evolució del cinema des dels seus inicis fins a l’actualitat, a partir de diversos fragments de pel·lícules.

Imatge de portada cedida per l’Associació Culturejant

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.