Ramon Madaula presenta ‘Els Brugarol’ pel Guíxols Escena 2020

Ramon Madaula presenta ‘Els Brugarol’ pel Guíxols Escena 2020

Arriba a Sant Feliu de Guíxols la representació teatral ‘Els Brugarol’ de Ramon Madaula, dirigida per Mònica Bofill i protagonitzada per Ramon Madaula, Jaume Madaula i Estel Solé. L’obra tindrà lloc a la Sant Feliu de Guíxols el dissabte 30 de maig a les 21:00 al Teatre Auditori Narcís Masferrer i està emmarcada dins del Festival Guíxols Escena 2020.

‘ELS BRUGAROL’

Autoria: Ramon Madaula

Direcció: Mònica Bofill

Intèrprets: Ramon Madaula, Jaume Madaula i Estel Solé

Producció: Bitò

Sinopsi

Un dia, la meva filla Martina em diu: “Papa, a tu no t’importaria si em canviés el cognom pel de la mama?”. Jo, que em considero progressista i em vull creure que sóc d’esquerres, li vaig dir: “Filla, ja ets gran, fes el que vulguis. Hi tens tot el dret”. Però el que vaig sentir per dins no em va agradar… i tant que m’importaria! Si la meva filla ja no es digués Madaula de primer cognom, em sabria greu. Ho sento, no hi puc fer més. Que difícil que és ser coherent!

A Cal Brugarol —família de l’alta burgesia catalana—, la filla, l’Anna, que és activista social i feminista, decideix canviar-se el cognom pel de la mare: “No abatrem el patriarcat fins que no ens diguem com la mare que ens ha parit”. Per a l’Antoni Brugarol, el pare de l’Anna, és inconcebible que la seva filla ja no es digui Brugarol —un dels cognoms amb més tradició de la comarca— i haurà de recórrer a tota mena d’argúcies i xantatges perquè l’Anna no es canviï el cognom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.