CINQUENA EDICIÓ DEL CICLE MUSICAL “ESTEREOFÒNICS”

CINQUENA EDICIÓ DEL CICLE MUSICAL “ESTEREOFÒNICS”

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro presenta la cinquena edició d’ESTEREOFÒNICS, la marca que aplega, des de l’any 2015, tots els festivals, actuacions i espectacles musicals d’estiu al municipi, i que enguany ofereix un global de 82 concerts en 113 dies, de l’1 de juny al 21 de setembre de 2019, majoritàriament gratuïts, a l’aire lliure i de múltiples gèneres: del jazz a la música de cambra, tot passant pel surf o el rock’n’roll. Tota la informació d’aquest Festival de festivals es recull en l’edició de 16.000 exemplars de l’agenda musical que cronològicament relaciona tota l’oferta de concerts, i també en diversos llocs web específics d’alguns dels festivals i també en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) al portal general www.estereofonics.com

Ian Sala, The Flat Pack, Pavvla, Clara Peya, Obeses, Reggae per Xics, Xiula, The Black Barbies, Monike Makon & Original Jazz Orquestra, The Sey Sisters, Barcelona Big Blues Band & Lluís Coloma, Ming City Rockers, Los Estanques, Flamingo Tours, Port Bo, Els Cremats, Dalton Bang, Nadezda Tokareva & Anna Ferrer, Patrick & Sacha De Ritis & Michela de Amicis, Enrique Muñoz, Maruja Limón, Gertrudis, Miqui Puig DJ, Hotel Cochambre, Orquestra Maribel, Oh! Gunquit o Los Mambo Jambo Arkestra en són, només, alguns dels protagonistes. Per donar la benvinguda als festivals, s’ha programat una jornada inaugural, la vesprada del dissabte 1 de juny (18-20 h), amb sis concerts gratuïts, de petit format, d’estils diversos, a l’aire lliure en tres escenaris enmig dels carrers més cèntrics de Platja d’Aro, representant la varietat de la proposta d’Estereofònics.

La principal novetats d’enguany és la incorporació de les propostes musicals de la recentment recuperada Festa Major de S’Agaró. També cal destacar la segona edició del Festival Propers a Castell d’Aro, un cicle de concerts de petit format al cor del nucli antic de la vila, cada diumenge de juny a mitja tarda amb artistes emergents o consolidats del nou panorama musical del país. Alhora conviuen alguns cicles relativament joves, però ja referents en el seu àmbit -la sisena edició de Xalaro, la setena del Desemboca o la vuitena de Festisurf- amb d’altres de llarga trajectòria -les vint-i-dues edicions de les Nits de Jazz o les vint-i-tres del Festival de S’Agaró-.

Configuren ESTEREOFÒNICS 2019: Concerts Inaugurals (dissabte 1 de juny), 2n Festival Propers (diumenges 2, 9, 16 i 30 de juny), 6è Xalaro · Mostra d’Espectacles Familiars (21, 22 i 23 de juny), 22è Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro (divendres del 28 juny al 30 d’agost), 7è Desemboca Rock’n’Roll Festival (6 i 7 de juliol), Cicle de sardanes i havaneres (del 6 de juliol al 6 de setembre), Festa Major de S’Agaró (15 i 16 de juliol), 23è Festival Internacional de Música de S’Agaró (del 20 de juliol al 21 de setembre), 16è Festival de Guitarra Girona Costa Brava (27 de juliol, 10 i 17d’agost), Festa Major de Platja d’Aro (del 14 al 18 d’agost), Festa Major de Castell d’Aro (del 6 al 10 de setembre) i 8è FestiSurf Costa Brava (dissabte 21 de setembre).

Un conjunt de cicles que comparteixen, d’una banda, la seva vinculació municipal -el consistori n’és l’organitzador directe o els hi dóna suport logístic i econòmic-; i de l’altra, el fet que majoritàriament són gratuïts i a l’aire lliure. Amb aquestes accions -consolidació de la marca, edició de l’agenda musical i les novetats de la Festa Major de S’Agaró-, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro pretén donar visibilitat a l’oferta de concerts, audicions i recitals que s’esdevenen durant tot l’estiu als tres nuclis de municipi, i que sovint -justament per la seva dispersió tant de gèneres, com de territori o temporalitat-, abans de la creació de la marca tenien la dificultat de presentar-se com una oferta extensa, global i variada. Un actiu de primer ordre del municipi que es complementa amb d’altres elements de caràcter cultural, com són les exposicions d’arts plàstiques al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, d’escultures de gran format al l’aire lliure al Parc dels Estanys de Platja d’Aro o les activitats de descoberta del territori amb visites guiades, teatralitzades, familiars o naturalistes. Alhora també es converteix en un atractiu turístic que s’afegeix a l’oferta d’activitats d’oci, a l’entorn natural d’interior i de la façana marítima, i als serveis d’allotjament, gastronomia, oci i comerç.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.