Cinc anys de singlot, ‘nene’

Cinc anys de singlot, ‘nene’

Cinc anys seguits de singlot ja és una bestiesa, però, segons la Wikipedia, el rècord registrat d’un atac continuat de singlot més llarg el va patir Charles Osborne i li va durar 68 anys, del 1922 al 1990. Va morir el 1991, només va sobreviure un any sense singlot.

El festival de teatre d’humor Singlot, que tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols del 4 al 7 de juliol, està a 64 anys de superar el rècord d’Osborne. L’addicció entre professionals i espectadors ja la genera.

Ahir van presentar la nova edició, que augmenta un dia la durada i que vol ser un homenatge a Pepe Rubianes, com va explicar el director del Singlot, Andreu Buenafuente. “Fa deu anys de la mort del Pepe i li volem dedicar el festival i fer-li l’homenatge que es mereix i que encara no se li ha fet.” El dissabte 6 de juliol a les 22.30 h i a l’espai Port es farà Hem de parlar, nene, amb monòlegs de Rubianes, o textos sobre ell, interpretats pel mateix Buenafuente, Berto Romero, Carles Latre, Joan Lluís Bozzo i Albert Om, entre altres.

Els representants de les productores que organitzen el festival, El Terrat i The Project, coincideixen a valorar la bona entesa, també amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, que ha fet possible la consolidació. “Estem assolint reptes més grans, tenim més públic i més cobertura dels mitjans i els espectacles són estrenes”, va comentar Joan Roselló, de The Project.

Per Buenafuente, la clau és que “és un festival molt familiar i agradable, o els convidats no vindrien, i, a més, democratitzem la cartellera programant gent consagrada amb gent que encara està aprenent, tot i que, si ens posem filosòfics, tots estem sempre aprenent”.

El director adjunt, Enric Cambray, va detallar la programació, en què hi ha vuit actuacions a quatre ambients diferents: el pati de l’escola de música, el teatre Narcís Masferrer, El Ginjoler i l’espai Port. Es representaran els espectacles La gran ofensa, There was a fiesta (at Carnegie Hall), Tarda Podcast, Nadie sabe nada, Las cosas extraordinarias, Bona gent, l’equip del programa La resistencia i l’actor Quico Cadaval amb la companyia La Tournée de l’Art.

Mercè Puy, productora executiva, es va mostrar molt satisfeta de les xifres aconseguides pel Singlot Pro, unes jornades professionals que tenen lloc en paral·lel als espectacles. De fet, els mateixos organitzadors ho consideren l’activitat principal. “En cinc anys hi han passat 200 creadors i gestors culturals, aquest any se’ns han proposat 50 espectacles, i el millor és que un 70% dels que hem estrenat a Singlot després s’han vist a la cartellera de Barcelona i d’allà on sigui.”

Les entrades estan entre 10 i 33 euros. Venda d’entrades i programació detallada al web del festival: singlotfestival.com .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.