EXPOSICIÓ D’ESCULTURES DE GRAN FORMAT DE JOSÉ LUÍS PASCUAL A CEL OBERT AL PARC DELS ESTANYS DE PLATJA D’ARO DEL 23 DE MARÇ AL 28 DE JULIOL

EXPOSICIÓ D’ESCULTURES DE GRAN FORMAT DE JOSÉ LUÍS PASCUAL A CEL OBERT AL PARC DELS ESTANYS DE PLATJA D’ARO DEL 23 DE MARÇ AL 28 DE JULIOL

Mostra a l’aire lliure d’un conjunt de 19 escultures de gran format de José Luís Pascual al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, del 23 de març al 28 de juliol d’enguany sota el títol 30 anys d’escultura, amb peces elaborades amb diversos materials com a mitjà d’expressió, sobretot ferro i acer corten. La mostra és la primera de l’any al parc, i esdevé l’estrena del cicle anual d’exposicions al municipi, que s’estén també al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro i a la Masia Bas de Platja d’Aro. La inauguració és dissabte vinent, 23 de març (12 h) amb la presència de l’artista, que conduirà una visita guiada per al públic assistent. La mostra està organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i se’n pot gaudir lliurament cada dia de la setmana, tot coincidint amb l’horari d’obertura el parc: de març a abril (8-18 h) i de maig a juliol (7-21 h).

José Luís Pascual, tot i que l’any 1970 va finalitzar els estudis d’arquitectura a l’Escola Superior d’Arquitectura va decidir no exercir la professió per dedicar-se a la pràctica de l’art. Ja des de la primera exposició, l’any 1965, va afegir a l’espai alguna peça escultòrica com a complement a la idea general de la mostra, que solia ser de dibuix i pintura. Va començar treballant fusta i elements acoblats, més tard, el cartró i, finalment, el ferro. La característica principal de la seva obra és el treball sobre el pla, dibuixat, tallat i, finalment, doblegat.

El seu món artístic està poblat de temes que es repeteixen i conjuguen: l’Empordà, els xiprers, la lluna, la dona i animals que ens acompanyen… Quan obre els ulls fora del seu estudi tracta temes d’actualitat, com les injustícies, el tema de les fronteres i qualsevol assumpte que protagonitzi, sovint violentament, la portada dels diaris de bon matí. Avalen la seva trajectòria més d’un centenar d’exposicions individuals nacionals i a molts països d’arreu i les seves innombrables obres col·lectives. Ha tingut estudi a Barcelona, ​​Eivissa, Centelles i ara, a Saus-Camallera, on també dirigeix ​​l’espai cultural anomenat KM7.

La mostra de José Luis Pascual dóna continuïtat al projecte, iniciat l’any 2014, d’eixamplar els espais expositius municipals més enllà de Castell d’Aro, i apropar-los a un públic més ampli, tot arribant fins a aquest parc urbà de 150.000 m2 d’atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi han exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra i Manel Àlvarez. De cadascun d’ells en resta com a testimoni permanent una peça instal·lada al mateix parc, com a part del Fons Municipal d’Art, complement de les mostres temporals. L’extensió s’ha completat a partir de l’estiu de 2016 amb les sales d’art de l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha programat per a aquest any 2019 un global de dotze exposicions. D’aquestes, deu estan vinculades a les arts plàstiques i dues més a la cultura popular: el concurs de conjunts florals tot coincidint amb la diada de sant Isidre Llaurador (maig) i el cicle de Nadal amb col·lectives amb temàtiques pròpies de l’època (desembre). A primers d’abril la pintura de Corominas iniciarà les mostres al Castell de Benedormines on també hi exposaran Albert Gonzalo, Xano Armenter, Manel Anoro, Manel Àlvarez i Jordi Rollán. El Parc dels Estanys serà escenari d’una segona mostra, a partir de l’agost, amb Marzo Mart com a protagonista; i la Masia Bas acollirà les mostres de Lluís Lleó a l’estiu de una col·lectiva de pintors locals a finals d’any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.