‘La Pepita’ tornarà a lluir a Sant Feliu

‘La Pepita’ tornarà a lluir a Sant Feliu

L’escultor Gerard Mas ha acabat les tasques de restauració de l’escultura La Costa Brava de Joan Rebull, que va ser retirada del seu emplaçament a la plaça Ferran Agulló el 13 de març passat per reparar-ne els desperfectes. L’escultura, de marbre, va ser inaugurada el 3 d’octubre del 1963, coincidint amb el bateig de la plaça Ferran Agulló, amb motiu d’un homenatge a qui va fer la primera referència a la Costa Brava, l’any 1907 al diari La Veu de Catalunya.

L’obra, coneguda com la Pepita, tenia alguns danys que s’havien anat produint al llarg dels anys. Presentava un tall en un peu, a més de danys a la cara –especialment al mentó, al qual li faltava una part– i al nas.

La restauració ha anat a càrrec de dos equips diferents. En la primera fase es va fer una intervenció centrada en la neteja i el sanejament. En la segona, l’escultor Gerard Mas ha estat l’encarregat de fer la reconstrucció de les parts que s’havien trencat.

El regidor d’Urbanisme de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, ha explicat que quedarà situada a la tercera plaça que sorgeix de l’obra del passeig Rius i Calvet. Saballs ha recordat que és una escultura que feia vora 50 anys que estava en aquella ubicació i que també havia estat objecte de diverses bretolades. Pel regidor, aquesta restauració és una feina “que corresponia fer”. Un cop instal·lada en l’àmbit, quedarà situada sobre un paviment de pedra natural on hi haurà una font d’aigua desbordant amb il·luminació indirecta. Saballs espera que aquestes feines ajudin a “dignificar l’àmbit de Rius i Calvet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.