Adeu, ocell de foc

Adeu, ocell de foc

La tardor del 2017, Xavier Calvet va publicar Firebird (Bcore), el primer disc presentat amb el seu propi nom: un treball molt personal que, produït per Santi Garcia a Ultramarinos Costa Brava, es distanciava dels esquemes més rockers del primer gran grup de Calvet, Bullitt, per endinsar-se en altres àmbits sonors, entre el pop i el folk de tradició americana. Firebird va ser una aposta valenta, que ha donat els seus fruits: gairebé mig centenar de concerts, la majoria amb banda –només una dotzena d’acústics– ho certifiquen, i ara ja és moment de girar full. Diumenge vinent tindrà lloc a la TZVR de Sant Feliu de Guíxols –una sala que, per a Calvet, és com casa seva– la festa amb què es tancarà la gira de Firebird. A més de Calvet i la seva banda al complet, que excepcionalment tocaran totes les cançons de Firebird en el mateix ordre en què apareixen al disc, també hi actuaran com a convidats el grup Copa Lotus –el seu guitarrista, Vidal Soler, també toca amb Calvet– i la cantant Marta Delmont, més “alguna sorpresa”. Les actuacions començaran a 18 h i l’entrada costarà vuit euros.

Xavier Calvet tanca la gira de Firebird –amb algun apèndix destacat, com ara el concert del 8 de febrer al festival Hivernacle de Vilafranca del Penedès– perquè ja té un nou disc enllestit: es titula Crosswinds, s’ha enregistrat també a Ultramarinos gairebé amb el mateix equip musical i tècnic, i està previst que BCore el publiqui entre final de març i principi d’abril. “Està plantejat com la continuació del projecte que vam iniciar amb Firebird: hi ha coses que entronquen força amb el primer disc i altres més noves que obren una altra línia a seguir en el futur. Encara hi són presents les arrels americanes, però al costat de sonoritats properes al pop una mica més clàssic i noves influències. Evidentment, el que no hem volgut és tornar a gravar un segon Firebird”, explica Calvet, que en la conversa utilitza sovint la primera persona del plural. “Aquest disc sona molt més a banda que el primer”, aclareix. En aquesta aventura l’acompanyen, a més de Vidal Soler, Marc Clos (percussió i vibràfon), Enric Pla (bateria, també provinent de Bullitt), Guillem Caballero (teclats) i Santi Garcia, baixista titular en els discos i, quan la seva feina a Ultramarinos li ho permet, també en directe. Durant la gira, també han tocat el baix en alguns concerts Borja Pérez (Please Wait) i Xavier Romero, i Bernie Rodríguez s’ha encarregat puntualment dels teclats.

No hi ha gaire més informació sobre Crosswinds, disc del qual es podrà escoltar ja alguna cosa a partir de final de mes. Mentre dona continuïtat al seu projecte, Xavier Calvet també continua implicat com a guitarrista i vocalista de suport en el grup Jamie 4 President, que a l’abril començarà a gravar un nou disc. I Bullitt? “El grup es pot reactivar en qualsevol moment, perquè som amics, però només tornarem quan tinguem material nou.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.