Els petits detectius investiguen museus

Els petits detectius investiguen museus

Del 6 de desembre al 7 de gener tindrà lloc la quarta edició de Nadal al Museu. Els 26 museus que integren la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona s’uneixen de nou amb el lema Aquest Nadal la teva aventura comença al museu per motivar les visites de públic familiar durant les festes nadalenques. Els museus, de temàtiques variades, com ara la història, el cinema, el joc, l’artesania, l’arqueologia, l’etnologia, el medi natural, el mar, la tecnologia, l’art…, oferiran la possibilitat de passar-ho bé i descobrir tot el patrimoni que ofereixen els museus.

Aquest any, els nens es transformaran en petits detectius per descobrir els missatges secrets que amaguen els museus. Una activitat conjunta que els 26 museus han preparat als visitants, en què, a través d’un joc de pistes, els més petits podran aprendre sobre el patrimoni cultural de cada museu. Una bona oportunitat per descobrir amb família els museus de les comarques de Girona.

A més a més del joc de pistes, cada museu ha preparat activitats especials per fer durant aquest període de vacances. Els nens podran participar en tallers i activitats com ara preparar la decoració nadalenca de casa, cuinar plats típics d’aquestes festes, fabricar les seves pròpies joguines, fer els fanalets de Reis i gaudir de recitals de contes de Nadal, entre moltes altres activitats.

Els 26 museus integrants de la 4a edició Aquest Nadal, la teva aventura comença al museu són: La Gabella (Arbúcies), Museu Darder (Banyoles), Terracotta Museu de terrissa i ceràmica industrial de la Bisbal, Museu Municipal Josep Aragay (Breda), Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries, Museu d’Arqueologia-Empúries, Museu de l’Anxova i de la Sal (l’Escala), Museu del Joguet de Catalunya (Figueres), Museu de l’Empordà (Figueres), Museu d’Art de Girona, Museu del Cinema, Museu d’Història de Girona i dels Jueus (Girona), Tresor de la Catedral de Girona, Museu Municipal de Llívia, Museu del Mar de Lloret de Mar, Museu de la Garrotxa (Olot), Museu dels Sants d’Olot, Museu del Suro de Palafrugell, Museu de la Pesca de Palamós, Museu Etnogràfic de Ripoll, Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), Museu d’Arqueologia d’Ullastret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.