Activitats del Museu i la Biblioteca públics pel mes de desembre

Activitats del Museu i la Biblioteca públics pel mes de desembre

Agenda dels actes que es viuran durant el mes de desembre de 2019 al Museu d’Història de la Ciutat i a la Biblioteca Pública Octavi Viader.

ACTIVITATS DESEMBRE 2018 MUSEU D’HISTÒRIA

Dissabte 8 de desembre a les 11 h. Visita guiada “El jardí melangiós” al cementiri de Sant Feliu,amb motiu de la nova senyalització patrimonial. Activitat gratuïta però d’inscripció prèvia,  places limitades. Informació i inscripció: Museu d’Història (museuhistoria@guixols.cat ; tel. 972.82.15.75) i Oficina de Turisme. Organitza: Museu d’Història. Col.labora: Associació d’Amics del Museu.
Diumenge 16 de desembre a les 11 h. Inauguració de l’exposició “Els banys de mar ”. Seu del Museu d’Història a l’Antic Hospital. Enguany es recorden els cent anys dels Viatges Blaus organitzats per un guixolenc des de Barcelona per fer conèixer la Costa Brava. El fet fa rememorar quin era aquell primer turisme que combinava salut i cultura, i com s’organitzava la societat que acollia els primers visitants, per esdevenir una ciutat més saludable. Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro continuen conservant patrimoni natural i arquitectònic (el Passeig de Sant Feliu, els banys de Sant Elm i S’Agaró, Bell-lloc i la Font Picant,…) i ha estat una zona pionera en l’oferta d’establiments de talassoteràpia.
Del 27 al 31 de desembre: Joc El laberint dels caganers al Museu d’Història (Monestir) Proposta de repte per aquest Nadal: els Caganers del Museu d’Història s’han perdut en un laberint i es necessita la vostra ajuda per localitzar-los, aparellar-los i dur-los a bon port. Abans, però, caldrà saber en quina exposició s’han amagat. Demaneu el joc del Laberint dels Caganers quan ens aneu al Parc Infantil de Nadal. El podreu fer vosaltres solets o en família perquè hi ha dos nivells de dificultat.
Del 15 de desembre al 7 de gener. A la nova exposició del Museu d’Història a l’Antic l’Hospital. Joc de pistes “Aquest Nadal la teva aventura comença al Museu”. Els nens i nenes es convertiran en petits detectius per descobrir els missatges secrets que amaguen els museus. Hauran de buscar estrelles de Nadal perdudes o descobrir frases secretes, i a més hi haurà premis. Aquesta és una activitat que es farà simultàniament als 26 museus de les comarques de Girona que integra la Xarxa de museus local de Catalunya a Girona.

ACTIVITATS BIBLIOTECA PÚBLICA DESEMBRE 2018

Cada dilluns
REUNIÓ DE LA PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). A partir de les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
CONVERSA EN FRANCÈS . De 15.30 a 16.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).
Cada dimarts
CURS INFORMÀTICA GENT GRAN. De 16 a 17 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Iniciació a la informàtica. A càrrec de la voluntària Lidys Troncoso. Gratuït. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).
Cada dimecres
CONVERSA EN ITALIÀ. De 17.45 a 18.45 h la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Grazia di Dio. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).
Cada dijous
CONVERSA EN ANGLÈS. 15.30 a 16.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Dawn Keltie. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).
Cada divendres
CONVERSA EN ALEMANY. 17.30 a 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).
Fins el 21 de desembre
EXPOSICIÓ: ÀLBUMS IL·LUSTRATS, ideada i coordinada pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona en col·laboració amb l’Oficina de difusió de la Diputació de Girona i comissariada per Montse Vila. Cinquanta àlbums il·lustrats distribuïts entre els diferents plafons amb explicacions, també es podran visualitzar àlbums il·lustrats animats. Al vestíbul de la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit durant el seu horari d’obertura.
Divendres 14 de desembre
CONFERÈNCIA: ESTAT DELS RAPINYAIRES NOCTURNS A LA ​VALL D’ARO. A càrrec de Jaume Ramot, ornitòleg, president del Grup de Natura Sterna. A les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
CLUB DE LECTURA DE NARRATIVA . La Trilogia de la nit , d’Elie Wiesel. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
Dissabte 15 de desembre
TALLER: Un Warhol per Nadal. Gratuït. No cal inscripció prèvia. A les 10.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
HORA DEL CONTE: The Elf’s Inventions . Storytime amb Kids&Us. A les 11.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.