Un festival celebra la vitalitat del rap gironí

Un festival celebra la vitalitat del rap gironí

La primera edició del Rap de Girona Fest tindrà lloc aquest diumenge, 2 de desembre, a l’Espai Marfà de Santa Eugènia, entre les 4 de la tarda i les 9 del vespre, amb entrada gratuïta. Aquest nou festival, que vol reflectir la vitalitat i la diversitat del hip-hop gironí, és una iniciativa de l’Associació Brainstorming, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona –a través de l’Espai Marfà i l’Estació Espai Jove– i també de la Casa de la Música del Gironès.

Col·loqui inaugural

El festival s’obrirà amb un col·loqui en el qual participarà una extensa representació de col·lectius i associacions que impulsen i algunes també organitzen les anomenades batalles d’MC, en les quals s’enfronten verbalment els rapers amb bones dosis d’improvisació i enginy. Aquest espai, dinamitzat per en Vins de l’associació Heal, “serà idoni per compartir experiències, difondre activitats i projectes i trobar punts en comú per a possibles col·laboracions.

El plat fort d’aquesta primera edició seran les actuacions de nombrosos artistes provinents d’arreu de les comarques gironines: Manzanas Podridas, de Maçanet de la Selva; Neve, de Girona; Daz1, de Roses; Gonu RSS & Fresh, d’Olot; Skata, de Sant Feliu de Guíxols; Hache & Sitofonk, de Salt; 7Lych, de Figueres; Rbre, de Girona; Shaz Uno, d’Olot; Dj Maroking, de l’Escala; Mokro & Largus més Deejay Juampi, de Palafrugell; Hijos de la Luna, de la Bisbal d’Empordà; Doble & No Value més Hug Sounds, de Girona, i Groove 2070 & Shaz Uno més Gaspar. Entre els participants, destaca actualment el fenomen de Doble, que amb el seu tema 3 A.M. ja supera actualment tres milions i mig de visualitzacions a Youtube.

La vetllada finalitzarà, com sempre, amb una sessió de micròfon lliure obert a tothom que vulgui pujar a rapejar.

El festival també ha destinat un espai a parades de diferents botigues i col·lectius de tot Catalunya relacionades amb el món del hip-hop, com ara Architechs Records, 397 Shop, Scratch, Basement Records, RapndRap, Girorrap, etc. El Rap de Girona Fest demostra que el hip-hop gironí continua tan actiu com sempre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.