El poeta Narcís Comadira serà investit “Doctor Honoris Causa” a la UdG

El poeta Narcís Comadira serà investit “Doctor Honoris Causa” a la UdG

La Universitat de Girona (UdG) celebrarà aquest dijous 15 de novembre a les 12 del migdia la sessió acadèmica d’investidura del poeta i pintor resident a Sant Feliu de Guíxols Narcís Comadira com a doctor honoris causa.
L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna Modest Prats, església de Sant Domènec, i serà presidit pel rector de la UdG, el ganxó Quim Salvi. El professor Xavier Pla, director del Departament de Filologia i Comunicació, serà el padrí del poeta i llegirà l’elogi dels seus mèrits.

Segons El Gerió Digital, el mateix dijous a les 6 de la tarda, tindrà lloc una taula rodona sobre la figura i l’obra de Narcís Comadira al Centre Cultural La Mercè, presentada pel degà de la Facultat de Lletres Àngel Quintana, amb la presència de l’investit poeta i la participació de Jordi Falgàs, director de la Casa Museu Rafael Masó; Xavier Folch, editor; Josep Maria Fonalleras, escriptor; Josep Maria Nadal i Xavier Pla, professors de la Universitat de Girona.

Narcís Comadira (Girona, 1942) és un dels poetes catalans amb una trajectòria més sòlida en el panorama de la literatura catalana dels segles XX i XXI. La seva obra, reunida a Poesia 1966-2012, ha merescut múltiples guardons i reconeixements i ha estat traduïda a sis llengües. A més, la seva activitat artística també abraça camps com la pintura (el 2010 es va reunir la seva producció a “Cinquanta anys de pintura. Una antologia”), la traducció, l’articulisme, el teatre, l’assaig, la gastronomia o els llibres de viatge.

Comadira és l’autor del mural “Poi s’ascose nel foco che gli affina”, a l’entrada de l’edifici de la Universitat de Girona a Sant Domènec, així com la lectura de la lliçó inaugural (“Aprendre de lletra”) del curs 1998-1999 del sistema universitari català, que va tenir lloc a la UdG.

A part de la seva labor com a professor a Arquitectura, Comadira va participar en la rehabilitació del convent de Sant Domènec, i els seus dibuixos i esbossos figuren en diverses publicacions de la UdG. La medalla del rector de la Universitat és obra seva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.