Última setmana de l’Espai Carmen Thyssen i l’exposició de Pepa Poch

Última setmana de l’Espai Carmen Thyssen i l’exposició de Pepa Poch

El 14 d’octubre (inclòs) finalitza l’exposició d’aquest 2018 a l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols (al Monestir), titulada “Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff”.
Finalitza també, en la mateixa data, l’exposició L’Atelier de Pepa Poch, ubicada a la quarta planta del mateix Monestir.

Aprofiteu els darrers dies per gaudir o tornar a endinsar-vos en el món del paisatge de grans mestres de la pintura. La mostra té pintors com Van Goyen, Ramon Martí Alsina, Eliseu Meifrèn, Paul Signac i Camille Pissarro, entre d’altres. És una ocasió que no s’ha de deixar escapar per comprovar, de primera mà, com s’ha reproduït el paisatge al llarg del temps. L’exposició mostra, a través d’una seixantena de quadres, la transformació del paisatge i els canvis de relació que la societat hi ha anat fent. També explica com la pintura i les innovacions tècniques i estètiques incideixen en la nostra percepció de l’entorn. «Des que he vist l’exposició d’aquest estiu a la Thyssen, miro el paisatge amb uns altres ulls». És una opinió d’alguns dels visitants de l’Espai Carmen Thyssen guixolenc.

A més, teniu encara dues oportunitats (dissabte i diumenge) per gaudir de les visites guiades que fa l’Anna Abadia. L’Anna converteix el recorregut per la mostra en una font de descobertes i matisos. Si es vol una experiència més completa no es poden perdre les últimes visites guiades de dissabte i diumenge, a les 11 del matí.

I per a la mainada, dissabte a les 6 de la tarda, hi ha la visita guiada familiar. La idea és gaudir l’exposició i descobrir Natura en evolució a través dels cinc sentits. Novament és l’Anna Abadia, guia i dinamitzadora del grup, qui proposa diversos objectes (fotografies, espècies, plomes, còdols de riu…) perquè els visitants més joves mirin, olorin, toquin, sentin… el que els artistes han traslladat a la tela.

Fruir i aprendre alhora és el que també fan els prop de dos milers d’alumnes que, des de mitjans de setembre, visiten la mostra. El tiquet de l’entrada escolar es pot bescanviar per dues entrades de tarifa reduïda i una entrada infantil gratuïta. Més info a www.espaicamenthyssen.com

I darrers dies per contemplar “L’Atelier” de l’artista Pepa Poch

L’exposició de la planta superior del monestir de Sant Feliu de Guíxols d’aquest 2018 porta per títol “L’atelier-Pepa Poch”. Es tracta d’una intervenció de l’artista sobre aquest espai, transformant-lo en un ‘atelier’, és a dir, en un espai dinàmic en el qual l’artista realitza la seva obra. No som davant d’una exposició convencional, d’objectes inanimats, sinó que té vida pròpia.
Si l’any passat es va buscar una combinació d’art irreverent, realista i un punt trangressora; enguany se segueix amb la transgressió artística innovadora, que transforma elements quotidians en obres d’art: cadires alades, porcellanes màgiques, canelobres adopten siluetes femenines, o els quadres mostrats tal com es veien als salons d’art del segle dinou.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.