Adeu, Rubén

Adeu, Rubén

Aquest any es commemora el quarantè aniversari de Siembra, un dels discos més importants de la història de la salsa, signat per Willie Colón i Rubén Blades i editat per Fania. És el disc de Plástico, de Buscando guayaba i de l’immortal Pedro Navaja. Coincidint amb aquesta efemèride, Blades actuarà a Sant Feliu de Guíxols, amb els 70 anys acabats de fer, dins la seva llarga gira de comiat, molt apropiadament titulada Caminando, adiós y gracias. Serà el 27 de juliol. I l’endemà, per completar un gran cap de setmana, Caetano Veloso actuarà també a l’escenari de l’Espai Port amb els seus fills Moreno, Zeca i Tom.

A més d’aquests dos grans clàssics de la música llatinoamericana, el Festival de la Porta Ferrada proposa una programació molt densa i variada que, en poc més d’un mes, inclourà les actuacions de Jack Johnson –amb Xavi Calvet obrint la nit–, Adrià Puntí, Maceo Parker, Estopa, Txarango, James Rhodes, Joan Manuel Serrat, Diego El Cigala, Ismael Serrano, Sara Baras, Pablo Alborán, Ara Malikian, Rozalén i El Kanka, el Cor Geriona i un altre programa doble amb Celtas Cortos i Mägo de Oz. El festival inclourà el 18 d’agost, també a l’Espai Port, la segona edició de l’Electronic Sunset, la gran festa impulsada per la plataforma Electrona, amb la música de Luciano, Chelina Manuhutu, Edu Imbernón i Enai. El 20 d’agost Ricky Martin tancarà el festival.

A més, al Teatre Auditori s’ha programat un nou cicle de cançó d’autor, amb les actuacions de Roger Mas, Gerard Quintana i tres músics bisbalencs nascuts el 1977: Mazoni, Sanjosex i Miquel Abras. També tindrà lloc al Teatre Auditori la representació de Fedra, interpretada per Lolita Flores, Juan Fernández, Tina Sáinz, Críspulo Cabezas i Eneko Sagardoy, sota la direcció de Luis Luque. A l’església del monestir s’ha programat un concert del Cor de Sant Petersburg.

El Festival de la Porta Ferrada es complementa amb el festival d’humor Singlot, que aquest any el precedirà, del 5 al 7 de juliol. Dirigit per Andreu Buenafuente, el Singlot inclourà diversos espectacles –Mongòlia sobre gel, Dos machos verdes fritos, Hem de parlar, etc.– i unes jornades professionals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.