El PDeCAT vol un acord a Sant Feliu pel Museu del ‘Ratpenat’

El PDeCAT vol un acord a Sant Feliu pel Museu del ‘Ratpenat’

El ple de Sant Feliu va debatre ahir una moció presentada pel grup del PDeCAT per garantir el futur a la ciutat de la col·lecció privada que durant dècades ha anat confeccionant el guixolenc Josep Almar, Ratpenat, a l’entorn del seu habitatge, al camí de Mascanada de Sant Feliu. És un museu personal, que inclou una ingent col·lecció d’escultures i miniatures d’elaboració pròpia, completada amb estris, màquines i eines antigues que ha aplegat al llarg de la seva vida. Segons explicava l’edil Quim Clarà, del PDeCAT, el Museu Marítim de Barcelona s’ha interessat per les maquetes de modelisme naval i les aquarel·les d’època del pare, el pintor Eduard Almar. I en veure que és una qüestió encallada des de fa anys, demanaven la creació d’una comissió amb tots els grups del ple per negociar amb l’artista una solució local.

El regidor de Cultura, Jordi Vilà, defensava que hi han treballat tot el mandat: “Fa anys que hi ha interès i converses, però és una interlocució complicada i amb unes condicions difícils.” Almar explicava ahir que als 69 anys li resulta difícil mantenir la instal·lació a punt i gestionar un horari estable de visites, però voldria “que la col·lecció continués a Sant Feliu i tota unida a la casa de Mascanada”, com ell l’ha anat concebent i encabint. L’anterior executiu va negociar una solució, però van topar amb el fet que és un equipament d’autoconstrucció i difícil homologació amb els estàndards museístics. Vilà, però, no tanca la porta a debatre-ho amb els altres grups a través, per exemple, d’una comissió.

En l’oferta d’Almar hi ha la cessió de la finca, a llarg termini, però amb la possibilitat que el consistori s’avanci en la integració del museu en l’oferta municipal i l’opció de fer-hi una casa taller o escola de maquetisme naval.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.