Protecció per al moll medieval guixolenc

Protecció per al moll medieval guixolenc

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols abordarà la revisió del catàlegs de béns immobles després de comprovar que les restes de l’antic moll medieval, que data del segle XV, no estaven catalogades.

Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols va reclamar per escrit a l’Ajuntament que protegeixin el moll medieval de la punta dels Guíxols, afectat per les obres de millora de l’espai del nàutic vell. El problema és que aquest moll del segle XV no té cap classe de protecció legal. Amics del Museu considera que aquestes obres que porta a terme Ports de la Generalitat comporten la construcció, a sota de l’edifici del Salvament Marítim, d’una escala adossada i enganxada a aquest moll. Des de Ports de la Generalitat s’ha assegurat que, tot i que no estaven protegides, el projecte ha estat molt curós i escrupolós amb aquestes restes

Segons Amics del Museu, a la llista de béns immobles de la Generalitat de Catalunya ja hi ha la fotografia del moll medieval, però en la descripció es fa referència a la muralla medieval de la vila antiga i preval la descripció sobre la fotografia. Per això es va demanar una revisió de la llista de béns immobles a protegir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.