Òpera Jove porta l’òpera còmica “Il convito”, aquest dissabte, a Santa Cristina

Òpera Jove porta l’òpera còmica “Il convito”, aquest dissabte, a Santa Cristina

La plataforma cultural Òpera Jove presenta el seu espectacle Il convito, òpera de gènere còmic del compositor napolità Domenico Cimarosa, aquest dissabte, a les 20 hores, a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro. La representació forma part del programa de la III edició del cicle de música Primavera a l’Espai, que organitzen conjuntament l’Escola Municipal de Música de Santa Cristina i l’Espai Ridaura. El cicle, que es va iniciar amb el concert de l’artista osonenc Guillem Roca, preveu tres actuacions més, algunes de les quals comptaran, com ja va passar amb la primera, amb concerts previs a càrrec d’alumnes de l’Escola de Música, ja que enguany commemora el seu desè aniversari.

L’argument d’Il convito, que és una obra inèdita de Cimarosa (1748-1801), és del gènere còmic, per la qual cosa la fa amena al públic poc acostumat a la música clàssica i capta l’interès de l’espectador. Dividit en dos actes de 35 minuts, la representació “és un entreteniment entre cants, ironies, acudits i embolics de tota mena”, es recorda des d’Òpera Jove, que és una iniciativa particular dels cantants i professors Chantal Botanch i Xavier Mendoza. El seu primer espectacle va ser L’impresario in Angustie.

El 12 de maig, també a les 20 hores, la soprano Elena Martinell i la pianista Glòria Garcès també portaran una proposta lírico-còmica, Àries de reservat, que dirigeix el dramaturg Marc Rosich. Dues hores abans, com a teloners, actuaran alumnes de corda de les escoles de música de Llagostera, Maçanet i Santa Cristina.

El 3 de juny hi haurà el concert novetat d’aquesta edició, amb Cirquet Confetti. El mestre Frans i la pallassa Serafina presentaran l’espectacle en forma de concert Pianissimo Circus. I el 16 de juny es clourà el programa de Primavera a l’Espai amb l’actuació, a les 20 hores, de la cantant i compositora Dácil López. La cantant presentarà el seu nou treball discogràfic, Mamma Shark, produït per Marc Parrot. Abans, però, hi haurà una classe de la pròpia Dàcil López entre els alumnes de cant modern de l’escola local.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.