Platja d’Aro es prepara per acollir la reunió anual d’Erasmus Student Network amb un miler de participants

Platja d’Aro es prepara per acollir la reunió anual d’Erasmus Student Network amb un miler de participants

En les últimes hores s’ha instal·lat una gran carpa a la Plaça d’Europa per celebrar-hi la trobada

L’esdeveniment començarà dijous i s’allargarà fins diumenge. És la tercera vegada que l’Estat acull aquest esdeveniment i, en aquesta ocasió, han triat Castell-Platja d’Aro. L’any 2002 es va celebrar a Lugo i fa sis anys a Granada.

La cita reunirà un miler de joves vinguts d’arreu d’Europa i que formen part de les més de cinc-centes seccions locals de la xarxa Erasmus Student Network, que té la seva seu central a Brussel·les.

Actualment, la xarxa està present a nou-centes universitats d’una quarantena de països, un fet que l’ha convertit en l’organització estudiantil més gran del continent. La xarxa Erasmus Student Network posa en contacte els voluntaris d’una universitat i d’una ciutat amb els nou estudiants que arriben a la seva facultat a través d’un intercanvi Erasmus. Els voluntaris locals els reben quan arriben i els acompanyen en tot el procés d’integració.ES-DIGITAL-COLOR (1)_opt

A Platja d’Aro abordaran temes vitals per la xarxa

Durant la trobada de Platja d’Aro, els joves faran balanç de la feina duta a terme en el darrer any, definiran les línies de treball dels pròxims mesos i, per primera vegada, celebraran un conjunt de debats i votacions sobre el funcionament intern de l’organització que podria desembocar en una renovació completa de l’estructura interna actual i de les seves normes.

L’elecció de Platja d’Aro, com a seu de la reunió, va tenir un ampli suport de les diferents seccions locals espanyoles, encarregades d’organitzar l’esdeveniment, i de l’assemblea de la xarxa, que va donar llum verda a la candidatura de Castell-Platja d’Aro a la reunió de l’any passat que es va celebrar a Berlín.

La implicació de l’Ajuntament o l’Associació d’Empresaris del municipi, al costat d’altres institucions, administracions i patrocinadors, també ha estat clau perquè la reunió es pugui celebrar aquesta setmana a la Costa Brava.Una desfilada a l’estil dels Jocs Olímpics encetarà la reunió

El tret de sortida es donarà el dijous a la tarda amb una desfilada pels carrers del nucli a l’estil dels Jocs Olímpics. El miler de participants protagonitzaran la Flag Parade. Les banderes de tots els països, el color, la multiculturalitat i les senyes d’identitat de cada delegació, inundaran el cor de Platja d’Aro. Del divendres i fins al diumenge, es concentraran en les activitats, debats i votacions de caràcter intern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.