Remodelen la ruta natural i cultural del Balcà de Santa Cristina

Remodelen la ruta natural i cultural del Balcà de Santa Cristina

Passejar pel bosc del Balcà de Santa Cristina d’Aro serà a partir d’ara una experiència on es podrà descobrir més intensament el patrimoni natural i cultural. Un conveni entre l’ajuntament i la UdG ha permès que estudiants del Màster en Patrimoni puguin fer-hi pràctiques. La primera acció de l’estudiant Albert Vidal és remodelar l’itinerari d’aquesta zona.

L’itinerari és circular i s’hi poden trobar alzines, roures i sureres, així com un pi de grans dimensions. A nivell patrimonial cultural hi ha les restes de rescloses. A més, la ruta del Balcà compta amb diferents rutes alternatives al voltant del riu Ridaura, entre Solius i el nucli de Santa Cristina.

Així, l’itinerari pot enllaçar, per l’oest, amb els accessos al Castell de la Roca de Solius i els camins que s’endinsen als Carcaixells. Però també es preveu perllongar-lo cap a l’est al sector Tueda fins arribar a Sant Feliu de Guíxols i Castell d’Aro. L’objectiu és arribar a crear uns itineraris a la Vall d’Aro que tinguin com a denominador comú l’aigua. Aquests camins d’aigua inclouran tots els elements del patrimoni que hi ha al costat del Ridaura, des del pont de Salenys fins al diversos molins.

Font de la notícia: radio capital

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada