Nova Mostra de cinema etnogràfic a Sant Feliu de Guíxols

Nova Mostra de cinema etnogràfic a Sant Feliu de Guíxols

Els propers divendres 22 i dissabte 23 de setembre a les 20.00 h. a l’edifici del Tinglado del port de Sant Feliu de Guíxols, se celebraran dues sessions de filmacions de la Mostra de Cinema Etnogràfic.

És una activitat de la Xarxa de centres que pertanyen a l’Observatori d’Etnologia de Catalunya, a la hi és també el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

Les dues sessions són d’entrada gratuïta i es realitzen en un escenari especial, el Tinglado del port, que allotja una locomotora i un vagó del tren de Sant Feliu inaugurat precisament fa 125 anys.

Per això, la primera de les sessions va dedicada a: EL TREN DE SANT FELIU (Data: 22 de setembre de 2017. Hora: 20.00 h. L’entrada en funcionament del tren va suposar donar sortida a unes mercaderies d’unes poblacions que a finals del s. XX van passar de petits pobles a ciutats industrials; també tota una nova relació entre els diferents veïns. Les filmacions de quatre cineastes amateurs ens evoquen les vivències d’aquells viatges d’una línia desmantellada el 1969.

Així doncs, la sessió del divendres comptarà amb la presència dels autors de les següents filmacions:

“El tren de Sant Feliu” (10:15 m., Jaumé Buixó, 1975)
“Escapada en tren” (13:13 m., Toni Ferrer, 1965)
“Tren petit i feliç” ( 5:43 m., Alfons Hereu, 1967)
“Evocació” (11:00 m., Joan Capdevila, 1971)

El dissabte tindrà com a protagonista Galícia, enguany el país convidat al cicle Cinema Etnogràfic. Es projectarà UNA MEMÒRIA DELS TEMPS DEL WOLFRAMI (Data: 23 de setembre de 2017. Hora: 20.00 h.). El documental A memoria nos tempos do wolfram (Antonio Caeiro Rodríguez, 2003, 55’) queda vinculat d’alguna manera amb la ciutat de Sant Feliu, ja que fou el guixolenc Ramon Tauler, que essent espia dels serveis secrets britànics, desenvolupà tasques crucials en la zona gallega d’extracció d’aquest metall. Aquest ha estat un documental que ha rebut nombrosos premis, i que explica com al començament de la 2ª. Guerra mundial, al voltant de les muntanyes gallegues d’extracció del tungstè, hi coexistiren miners, aventurers, guerrillers, policies i presos politics.

El cicle l’organitza el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, amb la col.laboració de la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat, la Fundació Pascual Prats i el Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.