ENTREVISTA A RSF AMB “ELS GUARDIANS DEL PONT” (EX SANGTRAÏT)

ENTREVISTA A RSF AMB “ELS GUARDIANS DEL PONT” (EX SANGTRAÏT)

El que va ser cantant de Sangtraït, Quim Mandado; juntament amb el bateria de la formació, Martin Rodríguez, i Joan Cardoner donen vida a Els Guardians del Pont, la seva darrera aventura musical. Durant els seus cinc anys de vida, la banda ha publicat dos discos i, aquesta estiu, presenten el seu nou disc “Camí d’Hiperbòrea”. El proper divendres 16 de juny a les 23h, estaran en concert a la “Mirona de Salt. Ens mostraran la presentació del tercer disc dels GUARDIANS, “Camí d’Hiperbòrea”. A més d’escoltar els èxits del passat disc, “Sancta Sanctorum”, el trio empordanès presentarà alguns dels nous temes d’aquest disc que promet ser contundent i melòdic alhora. Aquest dimecres hem tingut el privilegi de rebre’ls directament des de La Jonquera i fins els estudis de Ràdio Sant Feliu. Hem estat xerrant una estona amb el trio, però ha sigut el vocalista en Quim Mandado el que ha decidit per l’entrevista per a la nostra emissora.

Vàreu ser el millor grup de hard rock i heavy metal , molt diferent dels altres grups de la vostra generació, us vau formar al 1982, els Sangtraït. I amb aquest ja el tercer disc amb el nom de “Els guardians del pont”. D’on va sorgir i perquè aquest nom?

Quim Mandado: (riures) d’això ja en fa uns quants anys. En Martin i en Joan anàvem amb el camió, i vam veure a un parell de gossos al costat del pont, un a cada costat i vam dir “mira, els guardians del pont”, i els hi va agradar el nom, i així es va quedar. (més riures…).

Entre els 3 heu editat més de 30 discs i porteu més de 30 anys d’escenaris amb grups diversos com : ROCKSON, MISTIC, SANGTRAÏT, TERRATRÈMOL, QUIM MANDADO, CARDONER, ATILA…i LGP
Ara, amb aquesta nova etapa musical, dos discos editats…en què es diferencia aquest dels anteriors?

QM: Bé, aquest és el tercer, amb el primer cantava en Joan, estava en castellà, hem anat també una mica a diferent, tot i que diem que ell va obrir una mica la línia que portem ara. Al “Santa Santorum”, ja vaig començar a cantar jo i bé, és el que dic, hem seguit una trajectòria d’anar millorant, la qüestió és que ens agradem a nosaltres mateixos, és el més important sens dubte. Fer cançons, que ens agradin, que ens diguin alguna cosa, i anar millorant.

Quim Mandado, Martín Rodríguez y Joan Cardoner són tres llegendes del rock a Catalunya, que aquests dies es troben immersos en la posada a punt del seu nou disc als “Tape Studios” de Terrassa. Volíem saber també si tenen alguna anècdota d’aquests dies de gravació.

QM: Anècdotes? El que passa és que com hem gravat bastant individualment, no et vull explicar desgràcies no? ( molts riures…).
No…, bé, ha anat molt bé, realment suposo que si parles amb en Joan o amb en Martín segur que tots dos en tenen, però hem anat molt per feina, no hem tingut gaire temps de que n’hi hagin d’anècdotes…(més riures).

De què parlen les vostres cançons i si teniu col·laboracions en aquest “Camí d’Hiperbòria”?

QM: Col·laboracions sí que n’hi ha, i ens fan molta gràcia i molta il·lusió, perquè hem comptat amb “Jofre Bardagí”(cantautor i músic català i líder dels Glaucs), que fa gairebé la totalitat dels coros d’aquest treball. Després les guitarres acústiques les toca en “Pemi Rovirosa” (Fundador, compositor y guitarrista de la mítica banda de rock en català Lax’n’Busto). I amb un tema “Hiperbòria”, tenim la col·laboració dels germans “Barón Rojo” (un dels millors grups que hem tingut del heavy metal), que són un dels nostres ídols de joventut, i això és fantàstic, estem contentíssims.
I les lletres, parlen una mica de tot. D’història, temes místics, religiosos, guerres èpiques, sentiments… una mica el que vivim i hem viscut. I no nosaltres, sinó, per exemple tenim “Almogàvers”, que parla de fets històrics del nostre pais.

Anem directes cap al dia de la presentació, divendres 16 de juny a les 23h de la nit a la Mirona de Salt. Convideu als oients de Ràdio Sant Feliu a que no s’ho perdin i també volem saber “quina diferència trobaran els vostres fans de la música que tocàveu en les diferents etapes des dels inicis amb Sangtraït?

QM: Home, si me tires tant, tant, tant lluny (riures…), hi ha força diferència. Els que ja ens coneixen, doncs ja saben que som un trio, que el que intentem és fer música que es pugui cantar, no som ni molt canyeros, ni massa tranquils. Fem música potent, sense passar-nos de velocitat, i intentem tenir força, energia, potència, això sí. Som un trio i treballem de forma diferent. El guitarrista ha de treballar molt més, i el cantant i el baixista també han de treballar molt més per omplir forats. Quan són cinc, si no és un, és l’altre que omple. Però aquí es clar, la manera de fer els arranjaments és una mica més exigent, sobretot això. Però bé, també es trobaran alguna cançó, no gaires, alguna cançó de les que fèiem amb Sangtraït. I sobretot, un repertori basat en els dos últims discos de Guardians.
Quim, amb aquesta acabem, ja saps que nosaltres som una ràdio local, en la qual hem d’agradar a tothom i tot i que posem música per a tots els gustos, tampoc ens podem sortir d’una línia en la qual intentem no posar música ni molt lenta, ni molt estrident. Per tant, et vam demanar si ens podies fer arribar un tema que no fos gaire heavy, i casualitats de la vida que veiem que el disc conté una balada, (maquíssima), i que a més és el tema que ens has enviat, ja que és el senzill de presentació, del que també acabeu de presentar-nos el videoclip, el tema “promeses al vent”. És el tema que posarem de sortida a l’entrevista d’àudio que radiarem aquest matí a Ràdio Sant Feliu, a 2/4 de 12h i que també podeu escoltar a través d’internet per rsf.cat o des de la freqüència modulada de la 107.0 de la FM, i que ens agradaria que ens la venguéssis. És a dir, Quim, ara ens cambiem els paper, així que podries convertir-te en locutor de RSF, i fer-nos la presentació de la teva cançó?

Q.M: Itant! (riures…)Hola, sóc en Quim Mandado, ara escoltareu “Promeses al vent”, que és una cançó molt maca que em inclòs en l’últim disc de “Guardians”. De fet parla d’un amor d’aquests platònics, intens i de joventut, gairebé d’infantesa, un amor pur que és per tota la vida, això és el que és “Promeses al vent”.

Tot un plaer compartir aquesta estona amb aquesta llegenda del millor rock heavy català que continua en actiu “Els Guardians del pont”, que presentaran el proper divendres 16 de juny a les 23h de la nit, el seu nou treball “Camí d’Hiperbòrea”. Un concert que com ells mateixos diuen, no ens podem perdre perquè es farà a la sala petita de la “Mirona” de Salt, per crear precisament un sò més íntim, un concert molt proper i que diuen que serà molt especial. No ho dubtem, allà hi serem. I com en Quim Mandado i els seus ens han comentat, “Nosaltres diem allò que ‘hi posem uns violins per suavitzar la cosa, però aquí hi hem posat una orquestra de cambra i hi foten una canya…”

El disc ja es pot comprar a través de www.lgp.cat, i també per altres canals com són, www.discmedi.com (11.95€+despeses d’enviament). Mitjançant el correu info@sbdmanagement.com. Als concerts i en pocs dies a les botigues físiques (Fnac, Corte Inglés…) i digitals (Itunes, Spotify,…).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.