L’IES SANT ELM GUANYA EL CAMPIONAT ROBOCAT 2017

L’IES SANT ELM GUANYA EL CAMPIONAT ROBOCAT 2017

L’equip de robòtica de l’Institut Sant Elm “BIGOBOT persistent” format pels alumnes de 4t d’ESO Lobna Chakkour, Laia Chamorro, Ignasi de Blas i Pol Naranjo i entrenats per l’Albert Cordonet van participar el passat dissabte 27 de maig en el campionat de robòtica ROBOCAT assolint el primer lloc en la categoria de secundària i guanyant la fase d’aliances juntament amb l’equip de l’escola “Els Estanys” de Platja d’Aro.

Per arribar fins aquest punt han hagut de dissenyar un robot que superi el repte d’enguany que estava basat en el món de Salvador Dalí. El nostre equip va optar per un robot basat en la placa arduino, i sensors estàndard de baix cost que van haver d’aconseguir directament de proveïdors de components electrònics. L’estructura física del robot és un híbrid entre materials reciclats i peces dissenyades amb la impressora 3D. En aquest sentit és de destacar la el braç robòtic que aconsegueix recollir uns cubs al llarg del recorregut. Pel que fa a la programació està feta amb mBlock, una variant de Scratch, un llenguatge de programació gràfica que permet elaborar programes complexos sense necessitat d’una formació tècnica inicial.

Els projectes de robòtica permeten integrar diferents disciplines en una sola activitat interdisciplinar de manera que els alumnes aprenen al mateix temps a gestionar el treball en equip, a treballar per objectius i terminis, i a gestionar emocionalment la tensió que suposa exposar-se a la crítica del públic i el jurat. Pel que fa a les relacions amb el currículum aquests projectes treballen abastament competències propies de l’STEM (Science Technology Engineering and Maths) alhora que es treballa la competència comunicativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.