JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI. RUTA GAZIEL

JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI. RUTA GAZIEL

El proper dissabte 17 de setembre a les 18.00 h, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) 2016 que se celebren a arreu d’Europa, la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols en col·laboració amb els Amics del Museu d’Història de la Ciutat durà a terme aquest mateix dia la Ruta Gaziel que formarà part d’Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Literari Català.

Espais Escrits és una associació privada sense ànim de lucre amb l’objectiu d’articular els projectes de custòdia, recerca i difusió del llegat tangible i intangible dels escriptors de la literatura catalana. Entre les diverses tasques de l’associació està la recollida de totes les rutes dels seus associats amb la voluntat vincular la literatura al territori. En el cas de Sant Feliu de Guíxols, la ciutat es vincula a l’escriptor Gaziel.

Aquesta ruta donant a conèixer el llegat de Gaziel té com a objectiu posar de relleu la seva literatura i el paisatge al servei del lector. A més de llegir fragments de l’obra de l’autor, el visitant pot contemplar els espais on va viure i que van inspirar la seva obra, concretament en relació al llibre Sant Feliu de la Costa Brava.

Per participar en aquesta activitat cal inscripció prèvia a la mateixa Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit, per telèfon trucant al 972 324057 o per correu electrònic a biblioteca@guixols.cat

Així mateix, en el marc de les JEP 2016, el mateix dissabte 17 el Museu d’Història i l’Espai del Metge i de la Salut Rural duran a terme, a les 11.30 h, un Taller d’elaboració d’oli de peix porc, a càrrec de Rosa M. Subirós (infermera i antropòloga). L’oli de fetge de peix porc és un remei natural usat tradicionalment pels pescadors de la Costa Brava, que s’obté del fetge d’un peix anomenat porc o tamborer i que era utilitzat per calmar el dolor de cremades i evitar la formació d’ampolles, accelerant la cicatrització de la ferida.

Els resultats obtinguts amb alguns anàlisis realitzats al Departament de Química Farmacèutica de la UB, indiquen que aquest oli conté un gran nombre de components amb un gran interès biològic, que el fan un excel·lent suplement dietètic, que pot ser d’interès per al tractament de malalties dermatològiques, artrosis i d’altres malalties òssies.

Prèviament es farà una lectura de textos de Gaziel sobre els pescadors, extret també de l’obra Sant Feliu de la Costa Brava, en el marc de Ruta Gaziel i Espais escrits

Per participar en aquesta activitat també cal inscripció prèvia: presencialment a l’Oficina de Turisme o a través del tel. 972821575 o per correu electrònic a museuhistoria@guixols.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.