La cinquena edició del Giroscopi Cultural es farà a Sant Feliu de Guíxols.

La cinquena edició del Giroscopi Cultural es farà a Sant Feliu de Guíxols.

Segons Informa Tribuna Ganxona Sant Feliu acullirà la 5a edició del Giroscopi cultural, la fira de les iniciatives culturals itinerant, organitzada per la Casa de Cultura de Girona els dies 29 i 30 de setembre i 1 d´octubre.

Els tres eixos del Giroscopi són la Formació, l’Intercanvi-Programació d’espectacles i un Espai de mostra. Es tracta, doncs, d’un espai per donar-se a conèixer, amb la possibilitat d’establir col·laboracions i d’ampliar coneixements, un espai capaç de crear sinergies entre agents culturals -institucions públiques, organitzacions sense ànim de lucre i empreses privades.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, junt amb la directora de la Casa de Cultura, Natàlia Molero i el Primer Tinent d’Alcalde de Sant Feliu, Pere Albó, han presentat el dimarts 20 de setembre tota la programació i les propostes.

Xavier Soy considera que Giroscopi “incorpora la feina de molts professionals, i que entre totes les activitats s’hi trobaran nombroses persones. És un espai d’intercanvi i aprofitament professional per a creadors, programadors culturals i formadors, entre altres”. Soy ha expressat també que la programació és molt encertada, ja que “un dels elements és la cultura en temps de crisi i les formes de finançament de projectes culturals. Si sumem esforços, cosa que ens correspon a l’Administració, podrem tirar endavant l’àmbit cultural”.

Per la seva banda, la directora de la Casa de Cultura de Girona, Natàlia Molero, ha indicat que en aquesta edició s’han preseleccionat unes 40 entitats, sobre tres eixos: formació (vinculada en qüestions de cultura en temps de crisi), programació d’espectacles (vegeu documents adjunts) i un seguit d’estands amb entitats (a la Llotja de Mar).

Pere Albó ha convidat els ciutadans, la gent de la rodalia i les comarques gironines a venir a Sant Feliu, i ha indicat que Giroscopi serà “un punt estratègic de capitalitat cultural”, i ha recordat el paper important que sempre dóna Sant Feliu de Guíxols a la cultura. “És per nosaltres un orgull acollir el Giroscopi, com a aposta cultural, veure els emprenedors, per fer que els intercanvis, els compromisos i les estratègies dels creadors culturals faran que entre tots potenciem la cultura de les comarques gironines”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.