INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “CONTEXT” AL MUSEU

INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “CONTEXT” AL MUSEU

 

600-CONTEXT

Una reflexió a partir d’experiències de  l’ús dels llegats històrics per crear noves peces de disseny.
Inauguració de l’exposIció CONTEXT. Dels motlles Masó a la Ceràmica Negra Contemporània.

L’acte tindrà lloc aquest dijous 9 de juny de 2016, a les 19.00 h., a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols. I hi participaran: Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals; Gemma Amat, comissària, i Blai Puig, ideòleg del Seminari. A més del director de l’Escola Massana Xavier Capmany i l’alcalde de Sant Feliu Carles Motas.

L’Escola Massana i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a través del Museu d’Història tenen objectius comuns en el camp de la formació i sensibilització envers el patrimoni de l’art i de l’artesania, i en promoure activitats que uneixin disseny i innovació amb matèries i tècniques artesanals. Forma part des del Museu de les activitats que incorpora com a Antena (des de desembre de 2015) de l’Observatori d’Etnologia de Catalunya.

El Seminari de Ceràmica Negra, que arriba a la seva quarta edició, uneix les col·leccions del Museu de peces de tècnica tradicional, l’empremta a Sant Feliu i voltants de Rafael Masó com a arquitecte renovador de la ceràmica i les arts aplicades, la col·lecció enorme dels motlles de Masó propietat de Ceràmiques Marcó, els artesans que treballen la Ceràmica Negra en l’actualitat com el taller Kypsela de Sant Feliu i els joves artistes i dissenyadors estudiants de l’Escola Massana.

A partir dels motlles de l’arquitecte noucentista Rafael Masó, durant el Seminari es proposen noves utilitats en el món del disseny i de l’art,  reutilitzant l’imaginari clàssic i donant-li un llenguatge contemporani amb fang cuit amb la tècnica tradicional de la Ceràmica Negra. Una tècnica amb un particular procés de cocció, que en atmosfera reductora,enfosqueix la pecça ili dona el característic color negre.

La tècnica de la Ceràmica Negra ha estat declarada Ofici Singular de Catalunya per la Generalitat de Catalunya.

Les noves propostes que surten d’aquest seminari es treballen en els tallers Marcó i Kypsela, en el propi Monestir, seu del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i en els tallers de motlles i ceràmica de l’Escola Massana a Barcelona.

L’exposició CONTEXT, dels motlles Masó a la Ceràmica Negra contemporània, mostra els resultats de les quatre edicions del Seminari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.