Edició dels Premis de Recerca Local

Edició dels Premis de Recerca Local

 

3254b7378decead3f8056c6fff0983a9_L

Es publiquen els treballs guanyadors de la segona edició

Presentació divendres 22 d’abril (20 h) al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, en el marc de la Revetlla de Sant Jordi promoguda per la Biblioteca M. Rodoreda (BMR), dels dos llibres que recullen els projectes d’investigació guanyadors ex aequo, l’any 2013, de la segona edició del Premi Jordi Comas de Recerca Local. L’edició dels volums -500 exemplars de cadascun dels llibres- complementa la primera part del guardó, la dotació econòmica de 3.000 euros per a cadascun dels premiats pel desenvolupament de la proposta seleccionada.

Un dels volums publicats és La comunitat rural de la Vall d’Aro al segle XV, de Xavier Marcó i Masferrer (Anglès, 1981), un capítol inicial del projecte premiat d’un abast més extens. L’autor és llicenciat en Història i doctorand en Història Medieval a la Universitat de Girona, i proposa un viatge fins a sis segles enrere per conèixer com era la vida rural al conjunt de la vall, quan els seus pobles configuraven la unitat administrativa coneguda com una universitat formada per cinc parròquies.

L’altre llibre editat és Guerra i revolució a Castell-Platja d’Aro (1936-1937), de Jordi Bohigas i Maynegre (Girona, 1978), que explora doncs, una època més propera, el moment de l’esclat el conflicte bèl·lic i el seu primer any al municipi. Episodis que segons l’autor presentaven fins ara una documentació dispersa, però que encara ofereixen l’oportunitat -potser la darrera- de recollir-ne testimonis orals. L’autor és doctor en Història per la Universitat de Girona.

Els dos volums donen continuïtat al primer llibre de la col·lecció: Nit d’Aro. L’evolució de les sales de festes i discoteques a Platja d’Aro, del periodista Xavier Castillón i Plana (guardonat l’any 2012). Simultàniament es treballa en la publicació de la proposta guanyadora l’any 2014, S’Agaró i l’arquitecte Rafael Masó: la ciutat-jardí de Castell-Platja d’Aro, de José Javier Guidi Sánchez i Sílvia Gómez Bermejo. Alhora, tot just fa uns mesos es va escollir el projecte vencedor de la quarta edició (2015): La Vall d’Aro en temps dels avis, el patrimoni etnològic immoble de la Vall d’Aro, de Jaume Badias i Matas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.