Programació espectacular de la 54a edició del Festival Porta Ferrada

Programació espectacular de la 54a edició del Festival Porta Ferrada

 

festival16

El llegendari guitarrista Pat Metheny i reconegut contrabaixista Ron Carter, dues figures mítiques del jazz, obriran el 15 de juliol la 54a edició del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, el més antic de Catalunya. Aquest certamen s’estendrà fins al 20 d’agost amb 21 propostes i, per segon any consecutiu, el festival Singlot, dedicat a l’humor i dirigit per Andreu Buenafuente i el Terrat.

Una edició que comptarà amb una delicadesa de duets, propostes arriscades amb grans noms de la música i la dansa, i la marca de qualitat del Festival més veterà.
Omara Portuondo i Diego el Cigala (16 de juliol), Mariza (22 de juliol), Manolo García (23 de juliol), l’espectacle de versionar Queen (God Save The Queen, 24 de juliol) i altres propostes com El Petit Príncep (6 d’agost), Mancedònia (7 d’agost), Barbara Hendricks (2 d’agost), Estopa (9 agost), Ara Malikian (11 d’agost), Compañía Antonio Gades (14 d’agost), Hombres G i Duncan Dhu (16 d’agost) o els Manel (20 d’agost) són algunes de les propostes, que podeu consultar a l’espai web: www.festivalportaferrada.cat
  • Eina de promoció
Durant la presentació als mitjans de comunicació, celebrada a la sala d’actes del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, a banda de les explicacions detallades de cadascun dels espectacles fetes pel director artístic, Albert Mallol, el regidor del Festival, Josep Saballs, ha explicat que el Festival és un dels dos principals elements de promoció de la ciutat, junt amb l’Espai Carmen Thyssen, i que l’Ajuntament hi aposta de forma decidida. L’Ajuntament fa un esforç important per obrir nous espais (com el Guíxols Arena, a la zona de Vilartagues) per tenir més ambients per desenvolupar el certamen d’estiu i atraure més i nous públics.
Igualment, Saballs ha explicat sentir-se “molt il.lusionat” de fer polítiques que impliquin un acostament entre el Festival i els ciutadans de Sant Feliu. Un conveni amb l’associació de comerciants permetrà que la ciutadania es faci cada vegada més ‘seu’ el festival, amb promocions i descomptes.
Per Saballs la programació “és potent, peculiar i única, a banda de molt encertada”. Tal com ha explicat, “de fet, encara no està del tot tancat i ens podem trobar amb tres o quatre sorpreses molt remarcables”.
L’empresa The Project és qui assumeix, des de fa tres anys, la gestió integral del Festival junt amb l’Ajuntament. El director de The Project, Iñaki Martí, ha explicat que enguany “hi haurà emocions fortes, amb espectacles mai vistos i amb la qualitat garantida del festival, que no només es queda en l’àmbit escènic sinó que també arriba al Village, amb l’aportació del cuiner Marc Gascons dels Tinars.
Iñaki Martí ha explicat que enguany es repetirà la fórmula d’obtenir un 20% en els preus de les entrades a les persones que comprin a la taquilla (Oficina de Turisme, Monestir) les localitats els dies: 24, 25, 26 i 27 de març.
Quant a dades, el productor ha exposat que el Festival té un cost de 1.300.000 euros, i rep un terç del finançament amb les aportacions públiques (Ajuntament, Diputació de Girona i Generalitat). Tota la resta prové de la venda d’entrades, i un 10% aproximadament de patrocinis.
Precisament les 30.250 que s’han de vendre són el que marquen la musculatura econòmica ben consolidada del Festival, en paraules d’Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona: “altres festivals tenen finançament públic en percentatges bastant més elevats”. Piñeira ha aplaudit el fet que, cada vegada més, la política de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols sigui associar Sant Feliu i Cultura. “És envejable”, ha explicat.
Igual s’ha expressat Albert Bardolet, cap de l’àrea de Música de l’ICEC (Generalitat), que ha qualificat la programació del 2016 com a “encertada i exitosa, inclassificable, amb apostes pels grups emergents i amb la professionalitat i rigor d’empreses com The Project”.
L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, ha tancat l’acte explicant la gran inversió que fa l’Ajuntament a Vilartagues amb l’espai Guíxols Arena (750.000 euros). Motas s’ha definit com un “polític de reptes”, a qui li agrada que l’administració es posi deures de superació a si mateixa, com ho fa l’empresa The Project. “Sabem que s’està fent molta feina per part de tots dos organismes, i es nota en la professionalitat, el bon nivell i les ganes per tirar-ho endavant”, ha dit l’alcalde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.