Víctor Gay presenta “El defensor” a la Casa Irla

Víctor Gay presenta “El defensor” a la Casa Irla
portada_el-defensor_victor-gay-zaragoza_201509161041
El proper dissabte 16 d’abril a les 19 h a la Casa Irla tindrà lloc la presentació del llibre “El defensor” de Víctor Gay, a càrrec de Quim Ayats, senador d’ERC i el propi autor. En acabar l’acte i per commemorar el 14 d’abril, Dia de la República, es servirà una copa de cava.
Dissabte 16 de d’abril, 19 h
El defensor
Víctor Gay (Barcelona, 1982)

L’agost del 1940, Lluís Companys, president de la Generalitat de Catalunya a l’exili, va ser detingut per les forces d’ocupació nazis a França i traslladat a Barcelona per ser jutjat.
Per preparar la seva defensa i seguint un guió preestablert, el règim franquista va destinar un jove militar que havia lluitat a la guerra en el bàndol contrari a Companys. Tot formava part d’un tràmit i semblava que cap circumstància podria alterar el guió de les altes instàncies franquistes, però l’advocat de Companys, en Ramon de Colubí,no es va resignar a fer el paper que s’esperava d’ell.
Desafiant l’statu quo de l’època i posant en risc la seva vida i la seva carrera, va lluitar fins a l’últim moment per salvar la vida del president, convertint aquesta història en una de les més entranyables i heroiques, alhora que desconegudes, de la guerra i la postguerra civils.
Un militar nacional i conservador va esdevenir, sabent que ho tenia tot a perdre i res a guanyar, l’últim home al servei del president Lluís Companys i Jover.
En l’exhaustiva investigació, Víctor Gay, familiar d’en Colubí, ha descobert fets històrics desconeguts fins ara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.