Exposició de Torrent Buch a Castell d’Aro

Exposició de Torrent Buch a Castell d’Aro

 

d34caa2ce7f04361bbd5a582194d6921_L

Del 27 de febrer al 3 d’abril al Castell de Benedormiens

Primera mostra de l’any 2016 a les sales municipals d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro amb la proposta Entorn creatiu (pdf) de l’artista Torrent Buch (1915-1999), del 27 de febrer al 3 d’abril, amb un recull de 65 quadres de l’artista, que s’inaugura dissabte 27 de febrer (19 h). La mostra, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i l’Associació Cultural-Fons Josep Torrent Buch (web), es pot visitar en entrada lliure, els caps de setmana i festius (11-13 h i 17-19 h). També al castell, de manera permanent, hi ha una selecció d’obres del Fons Municipal d’Art i del projecte artístic commemoratiu del 15è aniversari del Museu de la Nina.

Torrent Buch va iniciar els seus estudis de dibuix i pintura a La Llotja de Barcelona. Va realitzar la seva primera exposició de dibuixos i pintures a Sant Feliu de Guíxols l’any 1939. El 1941 és destinat a fer el servei militar al Marroc on realitza una exposició de retrats i paisatges del país. Quan retorna a Sant Feliu comença a crear l’obra amb que serà recordat com el pintor de la Costa Brava: pinta marines i paisatges plens de moviment i de reflexes mariners. La seva passió per la pintura i per la pesca el porten a conèixer tots els racons i cales d’aquest litoral, en una època en que era encara molt verge i poc conegut.

El cicle anual d’exposicions d’art al municipi, es va iniciar el 20 de febrer al Parc dels Estanys de Platja d’Aro on hi ha instal·lada, fins al 3 de juliol, la proposta Cinquanta anys d’escultura de Bonaventura Ansón (pdf), una selecció de 17 peces representatives dels seus temes preferits. Altres propostes d’enguany al Castell de Benedormiens són les mostres de Dimitri Kosiré, Robert Llimós, dels Subtròpics muntants, Pilar Esporrin o Sílvia Castell. Alhora, el Parc dels Estanys també acull enguany una segona proposta: l’escultura la de Josep Canals, que alhora exposa a l’Espai Cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro, en la seva estrena com a seu de mostres temporals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.