Exposició d’escultura de Bonaventura Ansón

Exposició d’escultura de Bonaventura Ansón

 

5b614a25660f429d5a157c69d1d61d49_L

Del 20 de febrer al 3 de juliol al Parc dels Estanys

Exposició a l’aire lliure de disset peces de gran format de Bonaventura Ansón –web– (Tossa de Mar, 1945) sota el títol Cinquanta anys d’escultura, al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, del 20 de febrer al 3 de juliol (pdf), amb una escollida selecció dels seus temes preferits, a patir del treball de materials diversos: ferro forjat, bronze, pedra, marbre, ferro, acer corten, refractari i ferro o bronze, ferro i acer. La inauguració, vernissatge i visita guiada de la mà de l’artista és el proper dissabte 20 de febrer (12 h) des de l’accés principal al parc (sector del riu Ridaura). Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, es pot visitar en entrada lliure, tots els dies de la setmana, de febrer a abril (8-18 h) i de maig a juliol (7-21 h).

La mostra és la primera de l’any al parc -i també del cicle anual al conjunt del municipi- i dóna continuïtat al projecte, iniciat el 2014, d’estendre els espais expositius més enllà de Castell d’Aro, i apropar-los a un públic més ampli, tot arribant fins a aquest parc urbà de 150.000 m2 d’atractiu ciutadà, turístic i naturalista, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi ha exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser i Medina-Campeny; i de cadascun d’ells en resta com a testimoni permanent una peça instal·lada al mateix parc, com a complementen les mostres temporals.

El cicle d’exposicions d’art al municipi, té continuïtat al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro amb Entorn creatiu de Torrent Buch -pdf- (del 27 de febrer al 3 d’abril), i posteriorment Dimitri Kosiré, Robert Llimós, Subtròpics Muntants -Ivan Morales Ama, Francesc Rix Abad i Manual Cristoph Horn-, Pilar Esporrin o Sílvia Castell. També al castell, de manera permanent, hi ha una selecció d’obres del Fons Municipal d’Art i del projecte artístic commemoratiu del 15è aniversari del Museu de la Nina. El Parc dels Estanys també acull enguany un segona proposta: l’escultura la de Josep Canals, que alhora exposa a l’Espai Cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro, en la seva estrena com a seu de mostres temporals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.