L’ESCOLA COR DE MARIA COMPLEIX 150 ANYS

L’ESCOLA COR DE MARIA COMPLEIX 150 ANYS

 

600-COR-DE-MARIA

Amb el lema “150 creixent junts”, l’escola Cor de Maria de Sant Feliu de Guíxols prepara la celebració del seu segle i mig d’existència d’un centre escolar de referència, que es va fundar l’any de 1865, motiu pel qual s’han programat un seguit d’activitats participatives destinades a persones que en un moment o un altre han estat vinculades a l’escola.
L’actual directora, Esperança Córdoba, declarava a la nostra emissora que “aquest és un bon moment per retrobar-nos diverses generacions amb un punt en comú com és la nostra escola”.
Quant a les activitats programades, anunciava les següents pel dijous, 10 de desembre:
19:00 h.: Taula institucional presidida pel Bisbe de Girona i constituïda pels màxims representants de la Congregació de les Missioneres Cor de Maria i altres autoritats en el món de l’educació.
20:00 h: Conferècia: “On va l’educació?”, a càrrec del Dr. Francesc Torralba (filòsof i teòleg).
Ambdues se celebraran a la sala Las Vegas i estan destinades a tothom. L’entrada es pot obtenir de forma gratuïta el mateix dia de l’acte d’inauguració a partir de les 18.30h., a la mateixa sala.
El diumenge, 13 de desembre, a les 12:00 h: Missa oficiada pel Bisbe de Girona a la parròquia Mare de Déu dels Àngels del Monestir de Sant Feliu.
També es programa pel mes de febrer de 2016, una exposició al pati de l’Ajuntament en la qual s’hi exposaran fotografies i altres elements aportats especialment per exalumnes de l’escola i, cap al tercer trimestre del curs, una taula popular amb exalumnes i persones vinculades al centre educatiu, a més d’un dinar popular.
Esperança Córdoba assenyalava que la funció del Cor de Maria a Sant Feliu, “ha estat bàsicament educativa i social i pensem que mantenir-nos en el temps en un període tant llarg, vol dir que ho hem fet força bé.
Actualment l’escola compta amb 20 mestres, 292 alumnes “i molta il·lusió per poder complir 150 anys més”.
Amb motiu de la celebració, s’ha editat un resum cronològic de la història del Cor de Maria de Sant Feliu de Guíxols que podeu consultar accedint al següent ARXIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.