Més de 12.000 visitants a les exposicions d’estiu

Més de 12.000 visitants a les exposicions d’estiu

 

1eaceddaeafef05382c99addbceb2dc8_L

Augment de l’1’5% al Castell de Benedormiens i al Museu de la Nina

Un total de 12.052 persones han visitat durant l’estiu de 2015 els dos espais expositius municipals de Castell d’Aro: 7.054 en alguna de les tres mostres successives organitzades per la regidoria de Cultura a les sales d’art del Castell de Benedormiens; i 4.998 al Museu de la Nina, on s’hi exposa un fons de 800 peces de totes les èpoques i de tot el món. Les xifres suposen un augment de l’1’5% i es consoliden com a atractius culturals també pel públic d’origen estranger i de l’estat espanyol que representa més d’una quarta part dels visitants.

El museu i el castell estan situats en el nucli històric de la vila de Castell d’Aro, espai declarat Bé Nacional d’Interès Cultural per la Generalitat de Catalunya. El Castell de Benedormiens ha acollit la trilogia fotogràfica Pells de Juan Muguruza; l’exposició retrospectiva d’Àlvar Suñol i la col·lectiva de pintura del Reial Cercle Artístic de Barcelona. Actualment hi ha la novena proposta de l’any, una doble exposició pictòrica de la mà de Carles Bros i d’Antonio Rojas –pdf- (fins a l’1 de novembre), i abans no acabi l’any s’hi pot veure la mostra de pintura de l’italià Tindaro Calia –pdf- (del 7 al 29 de novembre) i el cicle de Nadal.

El Museu de la Nina de Castell d’Aro, acull una exposició permanent de nines d’arreu del món a la planta baixa; i una exposició temporal de nines antigues al primer pis. L’accés es pot fer per lliure (84’5% d’usuaris d’aquest estiu) o mitjançant la visita guiada que inclou la descoberta del conjunt del nucli antic de Castell d’Aro (15’5%). El museu ha estat guardonat amb el segell Compromís en Qualitat Turística del Baix Empordà des de l’any 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.