Deu noves obres per l’onzè concurs de Teatre Amateur de Sant Feliu

Deu noves obres per l’onzè concurs de Teatre Amateur de Sant Feliu

 

lartedelacomedia2(1)

Sant Feliu de Guíxols celebrarà la propera tardor i hivern l’onzè Concurs de Teatre Amateur, de la mà de l’Agrupació Teatral Benet Escriba, en col·laboració amb l’Ajuntament.

Després de fer un intens procés de preslecció, aquestes són les obres triades per aquest XIè concurs, i una sinopsi de cadascuna.
Les obres van des del 18 d’octubre fins al 3 d’abril de 2016, i es representen al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols, a la tarda de diumenge.
  • 18-10-15. Grup de T. Filagarsa de Molins de Rei. Obra “KBARRET25” (Creació pròpia)
  • 01-11-15 G. de T. Sant Hilari i G. de T. La Clau, de Sant Hilari i Santa Coloma de Farners, porten obra “VUIT DONES”, de Robert Thomas
  • 22-11-15 A. G. de T. Fatalitats, de Viladecavalls. Interpretaran l’obra “REVOLT PERILLÓS”, de J. B. Priestley
  • 13-12-15 Grup Escènic de Navàs, interpretaran “COBEJANT EL GENET”, de Josep Mª Simó
  • 10-01-16 G. de T. Paranys Sant Joan de Vilatorrada portaran a escena la creació pròpia “AMB ELS PIXATS AL VENTRE”.
  • 24-01-16 Enric Borràs del C. Parroquial (de Sant Feliu de Llobregat), portaran “AGNÈS  DE DÉU”, de John Pielmeier
  • 14-02-16 Pierrot Teatre, de Centelles, porten a Sant Feliu de Guíxols LES TRES GERMANES, d’Anton Txèkhov
  • 28-02-16 L’Escotilló G. de T. Vilanova i la Geltrú porten “EL NOM”, de A. de la Patelière
  • 13-03-16 Els Carlins del Casal Familiar i Recreatiu, de Manresa, interpretaran L’ART DE LA COMÈDIA (d’Eduardo de Filippo)
  • 03-04-16 Acte Quatre Granollers, amb “LES NOIES DEL CALENDARI”, de Tim Firth
Sinopsis de les obres:
Diumenge 18 d’octubre de 2015 a les 6 de la tarda
KBARRET25
Autor: Creació pròpia
Direcció musical : Oriol Pidelaserra
Direcció general : Ermenegild Siñol
GRUP DE TEATRE FILAGARSA de Molins de Rei
Kbarret25 és un local de varietés on un elenc de set artistes donen vida a infinitat de personatges. Encapçalats per Madame Kiss, la mestressa del local, trobarem a Eros, el mestre de cerimònies,  la Glamourosa Rubí,  la seductora Gata Maula, el transformisme de Gladys, l’humor de Sinatra i  la nova estrella La Trepa.
Junts formen una gran família. I com succeeix en la majoria d’elles hi trobarem friccions, gelos i enveges. L’èxit i la fama són un preuat tresor de llums de neó, on aquests, sovint, ens ceguen i no ens deixen veure l’abisme que hi ha darrera del fracàs.
Diumenge 1  de novembre de 2015 a les 6 de la tarda
VUIT DONES
Autor: Robert Thomas
Direcció: Jaume Fàbregas
GRUPS DE TEATRE SANT HILARI i LA CLAU  de Sant Hilari i Santa Coloma de Farners
Les aparences a vegades enganyen… De què parlen? Què saben les unes de les altres? Quins secrets amaguen? Es descobrirà la veritat?
Diumenge 22 de novembre de 2015 a les 6 de la tarda
REVOLT PERILLÓS
Autor: J. B. Priestley
Traducció : Jordi Voltas
Direcció : Joan Antón Rodríguez
GRUP DE TEATRE FATALITATS   de Viladecavalls
Londres, dècada dels 30. Els Caplan, una rica família, fan un sopar en honor d’una famosa novel·lista. L’aparició d’una capsa de cigarretes fa trontollar l’harmonia que hi ha entre tots ells.
Coneixem realment  la gent que ens envolta?
És millor dir una mentida pietosa o una mitja veritat, o s’ha d’anar sempre amb l’autèntica veritat pel davant? Un canvi insignificant pot fer variar totalment els esdeveniments
Diumenge 13 de desembre de 2015 a les 6 de la tarda
COBEJANT EL GENET
Autor: Josep Mª  Simó
Direcció : Josep Mª Simó
GRUP ESCÈNIC NAVÀS  de Navàs
Obra d’intriga en la que la trama principal es mou sota uns paràmetres força concrets. Aquests no són altres que el plaer que proporciona, a determinats éssers humans, poder aplicar els sentiments de venjança i cobdícia. A partir
d’uns plantejaments, diguem-ne maquiavèl·lics, veiem uns personatges
inequívocament marcats pel seu passat, que manifesten els seus sentiments i les seves passions en el marc de la rutinària vida en solitud de dues persones entrades en anys.
Diumenge 10 de gener de 2016 a les 6 de la tarda
AMB ELS PIXATS AL VENTRE
Autor: Creació pròpia
Direcció: Pep Mª Martínez
GRUP DE TEATRE PARANYS  de Sant Joan de Vilatorrada
En Phil és un romàntic incorregible que pretén divorciar-se de la seva dona per tal de poder-se casar amb la Julie, una noia que ha conegut mentre viatjava en l’autobús número 49. Entre ells, el seu bon amic George, una assistenta despistada, un bomber i… un sofà, fan que la cosa s’emboliqui de tal manera que tothom ho té difícil per sortir-ne ben parat. Tot un reguitzell de confusions, conspiracions i conxorxes fan d’aquesta una obra fresca i dinàmica que només vol fer-vos passar una estona agradable.
Diumenge 24 de gener de 2016 a les 6 de la tarda
AGNÈS DE DÉU
Autor: John Pielmeier
Traducció : Francesc Feliu
Direcció: Josep Lluís Argemí i Marc Rius
ENRIC BORRÀS DEL CENTRE PARROQUIAL  de Sant Feliu de Llobregat
Un nadó apareix mort en un convent. Un tribunal hi envia una prestigiosa psiquiatra perquè investigui quin és l’origen d’aquell nadó i la seva mort. La investigació la porta fins a Agnès, una novícia que, pel que sembla, va quedar embarassada i va matar el nen quan va néixer a causa del xoc emocional que la va tornar boja des de llavors. Però la psiquiatra no entén quin és l’origen de l’embaràs, qui la va deixar embarassada? La mare superiora tractarà d’impedir que la psiquiatra esbrini quina és la realitat que envolta Agnès i el seu misteriós embaràs, però hi ha alguna cosa oculta amb què la psiquiatra no comptava, una cosa que no arriba a comprendre, un secret amagat més enllà de la lògica…
Diumenge 14 de febrer de 2016 a les 6 de la tarda
LES TRES GERMANES
Autor: Anton Chèchov
Direcció: Jordi Arqués
Ajudant de direcció : Laura Ballesta
PIERROT TEATRE  de Centelles
L’Olga, la Maixa i la Irina volen una vida millor. Viuen a la recerca d’un futur diferent. Demà tot serà millor que avui! Però tot gran canvi implica acció. I qui espera, desespera. La línia entre l’esperança i la desil·lusió és molt fina.
Extremadament fina.
Diumenge 28 de febrer de 2016 a les 6 de la tarda
EL NOM
Autor: Alexandre de la Patelière i Mathieu Delaporte
Direcció :  Neus Domenech i Joan Vives
L’ESCOTILLÓ GRUP DE TEATRE  de Vilanova i la Geltrú
Vincent és convidat a sopar a casa de la seva germana Elisabeth i del seu marit Pierre. Claude, un amic de la infància, també hi és present. Vincent explica com ha anat l’examen prenatal que li han efectuat a la seva esposa Anna, amb qui tindrà un fill, mentre l’esperen per sopar. A més a més, Vincent confia als seus familiars i amics quin és el nom que han escollit pel nen.
La disputa que es genera entre els convidats s’intensifica ben aviat, fet que dóna oportunitat al ressorgiment de vells rancors i secrets enterrats i que, de mica en mica, aniran essent revelats.
Diumenge 13 de març de 2016 a les 6 de la tarda
L’ART DE LA COMÈDIA
Autors: Eduardo de Filippo
Direccció : Joan Torrents
ELS CARLINS DEL CASAL FAMILIAR I RECREATIU  de Manresa
El director d’una modesta companyia de teatre, Oreste Campese, va a demanar ajuda al nou governador civil, acabat d’arribar al poble, després de l’incendi de la carpa mòbil on actuava la companyia. Després d’aquesta visita el governador en rep d’altres i l’argument juga a confondre l’espectador, que no sap si els visitants són els personatges reals o, en canvi, són actors de la companyia de teatre d’Oreste Campese.
Diumenge 3 d’abril de 2016 a les 6 de la tarda
LES NOIES DEL CALENDARI
Autor: Tim Firth
Direcció: Pilar Pla
ACTE QUATRE de Granollers
El 1998 un grup de dones madures de l’Institut de la Dona d’un poblet del Comtat de Yorkshire, Anglaterra, han decidit el tema de les fotografies del calendari benèfic que fan anualment. Aquesta vegada els diners aniran destinats a comprar un sofà per la sala d’espera de l’hospital, en memòria del marit d’una d’elles, mort de leucèmia.
A la llista de propostes tals com les millors vistes de les esglésies del poble, s’hi afegeix una idea impossible: un calendari que, a més a més, mostri dotze dones madures fent les activitats pròpies de l’Institut de la Dona (cuina, brodats, pintura, jardineria…) però amb una particularitat: les dones han d’anar nues. Després de superar no pocs entrebancs la iniciativa té tant d’èxit que finalment es pot finançar tota una ala nova per l’hospital.
Basada en fets reals, en l’actualitat el calendari ha recaptat més de tres milions de lliures. Una lluminosa comèdia sobre l’amistat.-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.