Recta final a Porta Ferrada

Recta final a Porta Ferrada

 

Barcelona  .Concert de SPANDAU BALLET a Pedralbes
Barcelona .Concert de SPANDAU BALLET a Pedralbes

 

Segons Informa El Punt Avui El 53è Festival de Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols afronta la recta final aquesta setmana amb l’esperat concert de demà de la banda britànica Spandau Ballet, els indiscutibles reis del new romantic. Dimecres, és el torn de la soprano Ainhoa Arteta, que actuarà acompanyada del pianista Marino Nicolini, mentre que dijous serà un altre pianista, el jove català Ignasi Cambra, el que posarà punt final a aquesta edició del festival més veterà de tots els que es convoquen a Catalunya.

Al mes de juny, el quintet Spandau Ballet van demostrar que estan en plena forma en el seu concert de Barcelona. Gràcies al documental Soul boys from the western world, els cinc membres de la formació original es proposen reconquerir els cors del seu públic amb les cançons que els van fer mundialment famosos els anys vuitanta i noranta, com ara True o Through the barricades.

Liderats pel guitarrista Gary Kemp i el cantant Tony Hadley, el grup el completen Martin Kemp al baix, John Keeble a la bateria i Steve Norman al saxo, guitarra i percussió. Després d’uns anys de litigis interns i retirada dels escenaris, Spandau Ballet tornen per confirmar la vitalitat de la seva música que, en el seu moment, va ser l’antítesi del punk. En una entrevista concedida a aquest diari al juny passat, Martin Kemp, afirmava : “El pop sempre ha funcionat així. Tot moviment neix d’una reacció contra l’anterior.”

Spandau Ballet actuaran demà, dimarts, a l’Espai Port (22.30 h), i encara hi ha un centenar d’entrades a la venda.

La soprano Ainhoa Arteta torna a actuar al festival ganxó després d’uns quants anys d’absència. Arteta, que en els darrers mesos ha intervingut en òperes com Tosca i Falstaff, arriba a Porta Ferrada havent triomfat amb el Rèquiem de Verdi al Japó, amb Manon Lescaut a La Maestranza i La bohème al Palau de les Belles Arts de Mèxic. La soprano actua a l’Espai Port, dimecres, a les 22.30 h.

El jove pianista cec Ignasi Cambra (Barcelona, 1989), tanca la programació del festival amb un concert a piano sol, en el qual interpretarà obres de: Beethoven, Schubert i Ginastera, a l’església del Monestir (22.30 h). Cambra ha esdevingut un dels pianistes més destacats del panorama musical actual. Tot i la seva joventut, ja ha actuat en escenaris tan prestigiosos com ara el Carnegie Hall, el Kennedy Center for the Performing Arts de Washington o el Teatre Mariinski de Sant Petersburg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.