El Singlot comença amb la “programació somiada”

El Singlot comença amb la “programació somiada”

 

780_0377_88614_3bb8d4b9c273ab795ff718887361caed

Segons Informa El Punt Avui Com a responsable d’una productora de continguts audiovisuals (El Terrat) nascuda originàriament en el camp de l’humor, per a Andreu Buenafuente programar un festival de comèdia era una assignatura pendent. Ara, amb les condicions adients i trobant-se amb el vent a favor, tira endavant un projecte que l’il·lusiona, el Singlot Festival, el primer festival d’humor i comèdia que tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols, des de demà i fins diumenge, formant part de la programació del Festival de Porta Ferrada.

Ho fa amb la programació “somiada”, confessa honestament Buenafuente, perquè, segons explica, hi haurà “els artistes i la diversitat estilística” que volien “per abordar l’humor des de diferents angles”. Per començar, i Déu n’hi do per donar el tret de sortida, hi haurà Leo Bassi, el qual oferirà el seu espectacle B.O.B. Best of Bassi, que com el títol deixa entreveure es tracta d’una recopilació dels números que més li agraden. Aquest “gran de la comèdia”, en paraules del còmic català, entrarà fort amb el seu habitual ús de la provocació com a arma de supervivència. El programa és doble i Darío Adanti s’encarregarà de precedir-lo amb el seu Manifest sobre l’humor.

Un diàleg entre el mateix Andreu Buenafuente i l’erudit de la cultura pop Edu Galán donarà peu a l’entrada en escena de Berto Romero, que amb l’espectacle Berto sigue con nosotros tindrà l’excusa per compartir amb els espectadors els seus traumes personals. Dissabte serà el torn de la companyia àcida per antonomàsia, Els Joglars, que faran burla aquesta vegada de com criem la canalla d’avui dia. Déu n’hi doret! Una trobada entre Buenafuente, Romero i Javier Coronas completarà aquesta proposta de traca i mocador. I, per finalitzar, una de les parelles còmiques més populars de l’Estat, Faemino y Cansado, que tornen a l’escenari amb Como en casa ni hablar per oferir un xou surrealista en què mesclen les coses més simples amb les més intel·lectuals.

El festival es completarà amb la celebració de seminaris (amb Ramon Fontserè i Bassi), taules de cooperació i intercanvi de projectes professionals.

L’estat de la qüestió

Quan a Andreu Buenafuente se li demana per l’estat de salut de l’humor –en aquests temps marcats per la crisi i els atemptats terroristes, com el de Charlie Hebdo–, ell ho té clar: “És un ens abstracte que, malgrat se l’intenta controlar i se li posen traves tot sovint, s’adapta bé. Crec que es vol teoritzar massa, sobretot gent que no en fa ús, de l’humor. Penso que se l’ha de deixar estar, la comèdia, així es manté més pura, més lliure!” Creu que com que vivim en “un estat d’extremisme continu” s’ha de treure més ferro a les coses, dessacrilitzar-ho tot una mica. I és clar, riure més. Sens dubte, amb el Singlot Festival hi ha l’oportunitat per no parar de fer-ho.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.