DIVADAMS: 3 DONES, 3 VEUS I UNA GUITARRA

DIVADAMS: 3 DONES, 3 VEUS I UNA GUITARRA

DIVADAMS 3 DONES 3 VEUS I UNA GUITARRA

La nit de divendres va ser una nit màgica. Dins del Cicle literatura a la fresca, a la Biblioteca Baldiri i Reixac, va ser el torn de tres dives, tres dones amb tres registres de veu diferents i tan sols acompanyades per una guitarra acústica.
Araceli Aiguaviva (vocal), Belén Alonso (vocal), i l’alemanya Loni Geest (vocal, composicions musicals i arranjaments), acompanyades per la guitarra acústica espanyola per l’austríac Petter Lemberg, un enamorat de la guitarra espanyola.
Amb poemes de Salvador Espriu, Montserrat Abelló, Adelbert von Chamisso, Dolors Miquel, entre d’altres, van transportar els seus poemes al Jazz, Swing, Blues i ritmes llatins.
La seva força, la perfecta sincronització de veus, el seu sentiment i interpretació dalt de l’escenari, van fer les delícies del públic assistent fent còmplices de la vetllada, que per tothom es va fer curta i amb aplaudiments van demanar, un cop acabat l’espectacle, un tema més.
Destacar la força d’aquestes dones, en especial de la Belén Alonso, que va actuar asseguda en una cadireta, amb la cama enlaire, per haver estat operada de la mateixa tan sols cinc dies abans, amb les dificultats que comporta cantar en aquesta posició, i sempre va estar a l’altura, tant d’expressió corporal com vocal.
Resumint: després del que vaig veure i sentir, les meves ganes de tornar-les a veure actuar són increïbles. Unes de les millors actuacions que he gaudit en molts anys, i per sobre de tot, el valor de portar la poesia a aquests ritmes tan complexos.
En aquesta vetllada van coincidir la exregidora de cultura, Eva Claret, que va ser qui va començar aquest projecte de portar la Biblioteca al carrer, amb espectacles com aquest, i la nova regidora, Sonia Pujol, que agafa el seu relleu.
Els que no van poder assistir, els recomano adquirir els seus cd’s, és un pecat no gaudir d’aquestes veus i les seves composicions.

Ròmul Paz

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.