Marca única per als festivals d’estiu a Castell-Platja d’Aro

Marca única per als festivals d’estiu a Castell-Platja d’Aro

 

http://www.elpunt.cat
http://www.elpunt.cat

 

Segons Informa El Punt Avui La nova marca Estereofònics, que va presentar ahir l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, aglutinarà a partir d’aquesta temporada tots els festivals, actuacions i espectacles musicals que se celebrin a l’estiu al municipi. El programa conjunt arrencarà dissabte vinent, 13 de juny, amb una actuació gratuïta inaugural a càrrec del nord-americà Luke Winslow-King, que oferirà a la plaça del Mil·lenari un repertori de delta blues, gospel i jazz en l’única parada de la seva gira a Catalunya.

Posteriorment, la marca integra els festivals Xalaro d’espectacles i turisme familiar (20 i 21 de juny), Nits de Jazz (10 de juliol-28 d’agost), el Cicle de Sardanes i Havaneres (11 de juliol-11 de setembre), el Festival Internacional de Música de s’Agaró (18 de juliol-11 d’octubre), el Festival de Guitarra de Girona (25 de juliol i 14 d’agost), les festes majors de Platja d’Aro (13-16 d’agost) i Castell d’Aro ()8 al 13 de setembre, el Desemboca (20-23 d’agost), el Concert de la Diada Nacional (11 de setembre) i el FestiSurf Costa Brava (11 i 12 de setembre). El conjunt de cicles comparteixen, d’una banda, la seva vinculació municipal: l’Ajuntament n’és l’organitzador directe, compartit o hi dóna suport econòmic.

Poder d’atracció

L’alcalde en funcions, Joan Giraut, va destacar que l’agregació de propostes no pretén competir directament amb els festivals tradicionals de la zona, com ara la Porta Ferrada, Jardins de Cap Roig o Peralada, eminentment de pagament, però sí explotar els factors de la gratuïtat de la majoria de concerts i el fet que en molts casos es faran a l’aire lliure per atraure més visitants. D’entrada, la marca Estereofònics neix amb l’edició d’una agenda musical amb tots els concerts de la temporada, que Giraut va augurar que en el futur es podrà allargar pels dos extrems “quan els nous equipaments ho permetin”, en referència a l’auditori que pretenen començar a construir aquest mandat.

El cantautor Joan Colomo va oferir un tastet de l’actuació que farà el 16 d’agost durant la festa major. Entre les desenes d’actuacions previstes destaquen formacions com The Gramophone Allstars Big Band, Jesse Davis & Barcelona Jazz Orquestra, In Crescendo, Port-Bo, Els Cremats, Nicolas Bourdoncle, Orquestra de Cambra de París, The Bon Scott Band, The Youth, Thee Blind Crows, Els Catarres, Orquestra Di-Versiones, Los Mambo Jambo i The Dragtones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.