Programa cultural Biblioteques amb DO

Programa cultural Biblioteques amb DO

 

932b3f3e1cf57455c9e37caf7e59dca2_L

Dijous 4 de juny, Música a la Vi-Biblioteca amb Carles Belda

La Biblioteca Mercè Rodoreda (BMR) de Castell-Platja d’Aro, participa, amb tres activitats gratuïtes a la tercera edició del programa Biblioteques amb DO (web), mitjançant la qual, de gener a desembre, 48 biblioteques del país són ambaixadores de les onze denominacions d’origen vinícoles de Catalunya. Durant aquest mes de juny, onze biblioteques de les comarques de Girona es vinculen amb la DO Empordà amb vermuts literaris, clubs de lectura, música, tastos de vins, lectures en veu alta, exposicions, caminades entre vinyes, etc.

La primera activitat és dijous 4 de juny (19 h) amb Música a la Vi-Biblioteca, a càrrec de Carles Belda, integrant de formacions com Mesclat, El Belda o Bababadoc, que acompanyat amb el seu acordió diatònic repassa cançons catalanes que parlen de la cultura del vi a casa nostra. La segona, dijous 11 de juny (19 h) amb el tast de Vins de Tramuntana de la DO Empordà, a càrrec de l’enòloga Núria Lucia (places limitades, inscripció prèvia). Darrerament, dissabte 20 de juny (12 h) xerrada El vi de la DO Empordà a la cuina catalana tradicional i d’avantguarda, a càrrec de Pep Nogué, professor de cuina, conferenciant i col·laborador a diversos mitjans de comunicació.

A la DO Empordà (web), el mar i la muntanya perfilen unes vinyes que s’arrauleixen per fer front a la tramuntana i que arrelen en uns terrenys durs. Els vins negres són de qualitat elevada, amb cos, ben constituïts i harmònics, a vegades amb el matís d’una criança acurada. S’hi elaboren vins blancs, frescos i saborosos i també rosats que es caracteritzen per un color cirera ben definit. Una singularitat de la zona és la garnatxa de l’Empordà, vi dolç natural elaborat amb la varietat de raïm que li dóna nom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.