Luz Casal actuarà a la Porta Ferrada amb un equilibri entre clàssics i noves cançons

Luz Casal actuarà a la Porta Ferrada amb un equilibri entre clàssics i noves cançons
Luz Casal en concert

La cantant gallega Luz Casal torna a Catalunya per actuar al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, on buscarà un equilibri entre els seus grans clàssics i les seves cançons més noves.

Després veure obligada a cancel lar la seva gira ‘La Passió’ en ser-li detectat un càncer de mama, Casal ha tornat als escenaris plena d’energia, com ho demostrarà a la Porta Ferrada, on repassarà els èxits més destacats de la seva llarga trajectòria, des dels seus inicis sota la influència del rock fins a les seves incursions en gèneres com el bolero, passant per les balades.

Casal, que al llarg de la seva carrera ha venut més de cinc milions de discos, interpretarà cançons tan famoses com ‘Recordaràs’, ‘No m’importa res’ i ‘besar el sòl’.

A més, deixarà patent la intensa relació que té amb l’bolero, amb la introducció de les cançons del seu últim disc ‘La passió’, un tribut als grans compositories dels anys 40, 50 i 60 com René Touzet, Maria Grever i Eduardo Magallanes.

La cantant va aconseguir l’èxit massiu el 1989, quan va publicar ‘Luz V’, un disc amb el qual va vendre més de 300.000 còpies gràcies a cançons com ‘Loca’ i ‘Et deixaré marxar’, produït per Paco Trinitat i Chucho Merchán, músic habitual de Eurythmics.

Al llarg de la seva carrera ha obtingut nombrosos reconeixements com diversos premis Onda, un Goya – al costat de Pablo Guerrero – per la millor cançó original amb ‘El teu bosc animat’ i la Medalla d’Or de la ciutat de Madrid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.