INSCRIPCIONS JORNADA “LLETRES I SALUT”

INSCRIPCIONS JORNADA “LLETRES I SALUT”

 

600-SALUT

Segons Informa Radio Sant Feliu Els propers 29 i 30 de maig tindrà lloc una Jornada sobre “Lletres i Salut”, organitzada per la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la UdG, amb la col·laboració del Museu d’Història i la Biblioteca Octavi Viader, que combinaran una sessió teòrica amb una visita d’estudi a l’antic Sanatori antituberculós de Puig d’Olena i que constarà del següent programa:
Divendres 29 de maig
Lloc: Sant Feliu de Guíxols
10h Llegir la malaltia, paraules que curen, ponència inaugural a càrrec de Laura Borràs (Directora de la Institució de les Lletres Catalanes)
11h Pausa cafè
11.30h La tuberculosi en la literatura dels segles XIX i XX. Veritat i ficció de la malaltia narrada pels novel·listes, a càrrec de Josep Roig Garcia (Doctor en Medecina i Llicenciat en Història)
12.30h Taula rodona sobre La literatura com a font de salut: experiències i bones pràctiques. Moderador: Joaquim M. Puigvert (Director de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la UdG). Amb la participació de:
-Dra. Elisenda Trias (Pediatra) i Isabel Serrano (Infermera del projecte “Nascuts per llegir”)
-Laura Baena, (editora d’Edicions 1984 i traductora)
Dinar
16h Medicina, societat i literatura: comentari de l’obra “Semmelweis”, de L.F. Céline, a càrrec de Toni Sala (Escriptor). Amb la col·laboració del Club de Lectura de la Biblioteca Octavi Viader de Sant Feliu de Guíxols
17h Els transplantaments a la literatura: entre ciència i sentiments, a càrrec de Xavier Duran (Periodista científic de TV3)
18h Literatura, medecina i societat: el balneari com a representació dels clarobscurs d’Europa, ponència de cloenda a càrrec de Mita Casacuberta (Professora titular del Departament de Filologia i Filosofia de la UdG)
Dissabte 30 de maig
Lloc: Sanatori de Puig d’Olena (Sant Quirze de Safaja)
Sortida d’estudi: El sanatori de Puig d’Olena i el poeta Màrius Torres: literatura, arquitectura i paisatge.
Sortida: 8.30h de Sant Feliu de Guíxols
11h Visita a l’exterior i interior del Sanatori, amb comentaris sobre arquitectura a càrrec de Joaquim M. Puigvert (Director de la Càtedra Martí Casals de la UdG) i Josep Roig (Doctor en Medecina i Llicenciat en Història) i sobre Màrius Torres a càrrec de Mita Casacuberta (Professora titular del Departament de Filologia i Filosofia de la UdG) i Margarida Prats Ripoll (Professora titular del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, UB)
13.30h Dinar
Tornada: després de dinar.
Preu sortida: 30€ (Transport i dinar inclòs) / 20€ (Només dinar)
*Qui vulgui pot anar amb cotxe particular, trobada a les 10.45h al Sanatori de Puig d’Olena
Preu Jornada: gratuïta
Inscripcions al correu electrònic museuhistoria@guixols.cat (Assumpte: Inscripció jornada lletres i salut, especificant si us inscriviu ambdós dies o només un) o per telèfon al 972821575.
Lloc de realització de la sessió de divendres: Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols (Pl. Monestir s/n. 17220 Sant Feliu de Guíxols).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.